Go Back

Töltött gombafejek pirítóssal

Egy időre leszámolhatunk a rántott gombafejekkel! Felejtsük el az olajban sütést és a panírozással járó macerát. Csak az erős gomba íz pár nagyon egyszerű kiegészítővel, negyed óra alatt elkészíthetjük.
Adag 3 személy

Hozzávalók

  • 10 fej csiperke gomba
  • 5 db szárított paradicsom
  • 10 db mini mozzarella
  • 25 g kockára vágott paraszt sonka
  • olaj
  • reszelt parmezán

Hogyan készül?

  • A gombafejeket megmossuk és kiszedjük a szárát. Üreggel felfelé hőálló tálba tesszük.
  • Paradicsomot, mozzarellát teszünk bele, végül sonka kockákat halmozzuk a tetejére.
  • Grill módban, 225°C-os sütőben készre sütjük. Parmezánnal megszórva, serpenyőben sült vajas pirítóssal kínáljuk.

Jegyzet

A legjobb, ha késsel a pirítósra "kenjük" a sült gombát. Csak imádni lehet.
 
Jó étvágyat!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: csiperke, pirítós, töltött gomba