Go Back

Szofi tortája

Hozzávalók

30 éves piskóta recept

  • 100 g vaj
  • 150 g cukor
  • 150 g liszt
  • 3 db tojás
  • csipet

Krém

  • 250 g Mascarpone
  • 90 g 74%-os csokoládé
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tasak Bourbon vaníliás cukor

Hogyan készül?

  • A langyos vajat és a cukrot alaposan kidolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és majd egyszerre csak egy tojással keverjük össze mindig a masszát. Kivajazott tortaformába öntve, 180°C-os Sütőben 18-20 perc.
  • Amikor a piskóta megsült a lekapcsolt Sütőbe tedd be az étcsokoládét egy kendőn. Majd a csomagolásban felolvad. Ha nagyon forró a sütő akkor egy ideig hagyd nyitva.
  • A mascarpone-t keverd össze a mézzel. Ha a csoki is kész mehet bele a cukorral együtt. Jól keverd össze és ennyi. A világ legegyszerűbb étcsoki krémje.
  • A cseresznyét magozás után porcukorral szórom be, hogy meginduljon a leve. Nem lenne túl guszta, ha a tortád másnap vörös lében úszva állna. Szűrd le és dekoráld ki vele a krém tetejét. Aki nagyon profi az zselatinnal be is húzhatja a levét. De ivólének se utolsó.

Jegyzet

Remélem kipróbáljátok. Úgy hallottam finom volt.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: fekete cseresznye, feketerdő, genovai piskóta, gyümölcstorta