A langyos vajat és a cukrot alaposan kidolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és majd egyszerre csak egy tojással keverjük össze mindig a masszát. Kivajazott tortaformába öntve, 180°C-os Sütőben 18-20 perc.
Amikor a piskóta megsült a lekapcsolt Sütőbe tedd be az étcsokoládét egy kendőn. Majd a csomagolásban felolvad. Ha nagyon forró a sütő akkor egy ideig hagyd nyitva.
A mascarpone-t keverd össze a mézzel. Ha a csoki is kész mehet bele a cukorral együtt. Jól keverd össze és ennyi. A világ legegyszerűbb étcsoki krémje.
A cseresznyét magozás után porcukorral szórom be, hogy meginduljon a leve. Nem lenne túl guszta, ha a tortád másnap vörös lében úszva állna. Szűrd le és dekoráld ki vele a krém tetejét. Aki nagyon profi az zselatinnal be is húzhatja a levét. De ivólének se utolsó.
Jegyzet
Remélem kipróbáljátok. Úgy hallottam finom volt.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: fekete cseresznye, feketerdő, genovai piskóta, gyümölcstorta