Go Back

Bögrés leves

Egy kis bögrés leves, bármikorra. Nektek.

Hozzávalók

2 liter finomság receptje

  • 1 szál póré hagyma
  • 15 dkg vaj
  • 1 db főző burgonya
  • 1 db közepes répa
  • 2 gerezd fokhagyma

Hogyan készül?

  • A vajat egy 3 literes fazékban felmelegítjük és megpároljuk rajta a póréhagymát. A felhasználható nyesedékeket alaposan megmossuk és sós vízben (1,5l) kifőzzük alaplének. Ha a póréhagyma már puhul hozzáadjuk az egészen kis kockákra vágott burgonyát, és répát. Felöntjük az alaplével és mindent puhára főzünk. (10 perc)
  • Tegyünk bele 3 db babérlevelet, 5 szem zöldborsot (nem kötelező), fél kávéskanál egész köményt és 2 gerezd fokhagymát.
  • Ha kész hozzuk le a tűzről és pépesítsük botmixerrel. Egy kis tálba tegyünk egy kis pohár tejfölt vagy 75 g vega krémet és egy-két merőkanál levessel keverjük simára. (hőkiegyenlítünk). Keverjük el a zöldségkrémben és ízesítsük sóval és 2 evőkanál Sauvignon Blanc-kal (vagy más fehér borral). Már ne forraljuk, csak hagyjuk 10 percig állni.
  • Vajazzuk meg egy szelet kenyér mindkét oldalát. Vágjuk kockákra és serpenyőben pirítsuk meg.

Jegyzet

Merjük a levest egy nagy bögrébe, tegyünk bele egy marék kenyérkockát, szórjuk meg parmezánnal és apróra vágott snidlinggel.
 
Jó étvágyat hozzá!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: bögrés, krémleves