Jól indult a hosszú hétvége: Kacsacomb kolbász bőrébe töltve, kacsalével főtt, füstös-ecetes lencsefőzelékkel.A combról lefejtettem a bőrt és a csontokról a húst. A húst kutterben daraboltam fel úgy, hogy picit darabos legyen. Mozsárban törtem össze hozzá borókát, koriandert, köménymagot, mustármagot és szemes sót. A pépet körbetekertem a bőrével, majd fóliába tekerve 24 órán át a hűtőben tartottam. A csontokat tisztított zöldségvagdalékkal, barna cukorral addig főztem, amíg más csak 2 dl maradt az egy liter leves alapból. Üvegbe tettem és másnapra ahogy vártam szépen be is kocsonyásodott. Jó lesz a főzelékbe.
Hozzávalók
Vegyes lencsefőzelé: Azért szeretem a fekete és vörös lencsét, mert nem kell áztatni csak lemosni felhasználás előtt.
100-100gfekete és vörös lencsemosott
500gvíz
1evőkanálkacsa kocsonya
1szálrépaapró kockákra vágva
1fejsalotta hagymaapróra vágva
1csokorfodros petrezselyemmosva & finomra vágva
70gvajPresident
4evőkanálBBQ szósz
1dbbabérlevél
só
Hogyan készül?
A lencsét feltesszük főni a kacsakocsonyával gazdagított vízzel. (15-20perc).
Amikor már félig megfőtt mehet mellé a zöldség és a babérlevél.
Hagyjuk lefőni a levét és adjuk hozzá a vajat és a BBQ szószt.Keverjük össze és színesítsük tovább a petrezselyemmel.
Jegyzet
A kolbászt fóliában hagytam és meleg vízbe téve főztem kb 8 percig. Kiszedtem és jégkockákkal teli edényben kihűtöttem, majd kicsomagolva serpenyőben körbesütöttem.
Fogás: Főétel
Keresőszó: fekete lencse, kacsacomb, lencsefőzelék, vörös lencse