Imádom a tésztát. A kenyér után ez a második, aminek mindig lennie kell otthon. Formázva, töltve, fagyasztva, de elérhető legyen. Pár évem már benne van egy olyan receptúrában, ami már megüt egy komoly színvonalat. Előfordul, hogy vásárolt tésztával főzök, de bármikor is készítsek a sajátomból egy ételt mindig érezzük, hogy nagyon nagy különbség van a kettő között. Ha másért nem is, minthogy én 24 tojásból készítem.
Adag 2személy
Hozzávalók
2adagtagliatelle
1fejvöröshagyma
120gházi füstölt kolbász
2evőkanáltúró
1/2kávéskanálfüstölt paprika pehely
Hogyan készül?
Értelemszerűen kisütjük a kolbászt, átpirítjuk rajta a szeletelt hagymát.
A főzővízből egyből rászedjük a kifőtt tésztát.
Összemozgatjuk a serpenyőben.
Megszórjuk a paprika pehellyel és a rámorzsoljuk a túrót. Ennyi.
Jegyzet
Egy kevés mikrozöld is került bele, de természetesen nélküle is finom lesz, vagy egy kevés petrezselymet rakhatunk bele.
Egy kevés tejfölt raktam rá, mert eredetileg azt akartam csinálni, de elvitt az ihlet.