Go Back

Tökmagos rántott kacsamell, tökmagolajos fokhagymás majonézzel

Ilyet még úgy sem csináltunk! Héj nélküli tökmagot durvára törtünk és rusztikus morzsával kevertük össze. Ezzel bundáztuk be a kacsamellet és kisütöttük.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 2 db kacsamell
  • 200 g rusztikus morzsa liszt + tojás a panírozáshoz
  • 100 g Pepo Papa tökmag
  • só, bors
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2-3 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
  • Fél kávéskanál reszelt fokhagyma
  • olaj sütéshez

Hogyan készül?

  • A kacsa bőrét sózzuk be sütés előtt 30 perccel.
  • Panírozzuk be és süssük ki 170°C-os olajban. Sütés után hagyjuk hűlni és csak tálalás előtt vágjuk fel.
  • Keverjük ki a majonézt, és kis tálkában kínáljuk a tökmagos kacsához. Kedvenc köretünkkel és házi savanyúsággal fogyasszuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: rántott kacsamell, tökmagolajos, tökmagos