Go Back

Minestrone leves tenger gyümölcseivel

Fotózás után szétnéztem a hűtőben és adta magát egy jó Minestrone... tenger gyümölcseivel és aktuálisan bimbós kelből. A saját kenyeremből készítettem hozzá zöldfűszeres morzsát is.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 25 g bacon kockázva
  • 3 db sonkahagyma apróra vágva
  • 250 g tenger gyümölcsei mix
  • 6 db kelbimbó negyedelve
  • 1 szár szárzeller kockára vágva
  • 4-5 db színes répa vagy egy fél sárgarépa tisztítva, karikára vágva
  • 2 evőkanál vörös bab konzerv
  • 100 g koktél paradicsom szósz
  • 20 g tökmagos pesto korábbi posztunkból
  • 1,5 dl alaplé
  • só, cukor
  • szegfűbors, borókabogyó, ánizs

Kenyérmorzsa

  • 1 szelet kovászos kenyér
  • fél csokor petrezselyem apróra vágva
  • olívaolaj

Hogyan készül?

  • A bacont kevés olajon megsütjük és hozzáadjuk a hagymát. 1 percig süssük össze, majd jöhetnek a zöldségek.
  • 3-4 szem boróka és szegfűbors, majd egy csipet ánizsmag. Kavarjuk össze és adjuk hozzá a paradicsomot, az alaplevet, a tenger gyümölcseit, a babot és a tökmagos pestot. Ízesítsük kevés cukorral és sóval. Hagyjuk kis lángon rotyogni 3-4 percig.
  • Közben a kovászos kenyeret vágjuk kis kockákra és olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a petrezselymet és kutterben daráljuk meg.
  • Ha a kelbimbó puha tálalhatunk is. Egy adag levesre szeljünk parmezánt, majd jöhet a morzsa.

Jegyzet

Szerintünk nagyon finom és mindenképpen főzzétek meg Ti is.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: minestrone, tenger gyümölcsei, tökmagos pesto