Fotózás után szétnéztem a hűtőben és adta magát egy jó Minestrone... tenger gyümölcseivel és aktuálisan bimbós kelből. A saját kenyeremből készítettem hozzá zöldfűszeres morzsát is.
Adag 2személy
Hozzávalók
25gbaconkockázva
3dbsonkahagymaapróra vágva
250gtenger gyümölcsei mix
6dbkelbimbónegyedelve
1szárszárzellerkockára vágva
4-5dbszínes répa vagy egy fél sárgarépa tisztítva, karikára vágva
2evőkanálvörös babkonzerv
100gkoktél paradicsom szósz
20gtökmagos pestokorábbi posztunkból
1,5dlalaplé
só, cukor
szegfűbors, borókabogyó, ánizs
Kenyérmorzsa
1szeletkovászos kenyér
félcsokorpetrezselyemapróra vágva
olívaolaj
Hogyan készül?
A bacont kevés olajon megsütjük és hozzáadjuk a hagymát. 1 percig süssük össze, majd jöhetnek a zöldségek.
3-4 szem boróka és szegfűbors, majd egy csipet ánizsmag. Kavarjuk össze és adjuk hozzá a paradicsomot, az alaplevet, a tenger gyümölcseit, a babot és a tökmagos pestot. Ízesítsük kevés cukorral és sóval. Hagyjuk kis lángon rotyogni 3-4 percig.
Közben a kovászos kenyeret vágjuk kis kockákra és olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a petrezselymet és kutterben daráljuk meg.
Ha a kelbimbó puha tálalhatunk is. Egy adag levesre szeljünk parmezánt, majd jöhet a morzsa.
Jegyzet
Szerintünk nagyon finom és mindenképpen főzzétek meg Ti is.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: minestrone, tenger gyümölcsei, tökmagos pesto