00 gramm lágy vajat, 100 gramm porcukrot 3 tojássárgával habosra verjük. Majd a 3 felvert tojásfehérjét és a 100 gramm lisztet adagonként hozzáadjuk és könnyedén elkeverjük. Kivajazott és durvára tört pirított tökmaggal kiszórt formába öntjük. 200°C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
Használhatunk hozzá lekvárt is, de a nyáron fagyasztóba tett ribizli friss ízt ad majd a tortának. Épp, hogy ellepje felöntjük cukros vízzel és forralunk rajta egyet. Szitán áttörjük és kis fazékba tesszük a pépet. Vaníliás puding porral besűrítjük és tovább ízesítjük egy tasak bourbon vaníliás cukorral. Alaposan hűtsük le.
A habcsókhoz 2 tojásfehérjét 140 gramm cukorral vízgőz felett gépi habverővel kemény habbá verjük. Tökmagolajjal ízesítjük és egészen vékonyan sütőpapírra kenjük a habot. 80°-on 30-40 percig szárítjuk.
Tegyük a felvertet tányérra, kenjük meg a ribizli krémmel. A közepére törjük össze a megszáradt habcsókot. Szélét díszítsük a durvára tört tökmaggal.