Vannak akik megrettennek a házi puding főzés előtt, de Séfünk bebizonyítja, hogy mi sem egyszerűbb.
Hozzávalók
4 pohár pudinghoz
4400mlzabtej
50gstevia
30gkeményítő
4dbXL-es tojás sárgája
2tasakBourbon vaníliás cukor
Tökmagolajos keksz réteghez
130gdarált keksz
2evőkanálPepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
Egy kis edényben kezdjük el melegíteni a zabtejet. Nem kell felforralni csak annyira legyen meleg, hogy a cukrok felolvadjanak benne. A másik ok, ha túl forró a tej a tojás darabosra fő a tejben. Keverjük el benne olvadásig a steviát és a vaníliás cukrot.
Húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a felvert tojássárgákat (győződjünk meg róla, hogy a tej valóban langyos), és habverővel keverjük alaposan össze a cukros tejjel. Ezután a keményítőt is oldjuk fel benne.
Tegyük vissza a tűzre (9/5-ös erősség) és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Amikor már láthatóan kezd kötni, hagyjuk abba a keverést.
A kekszmorzsát keverjük össze a tökmagolajjal.
A legegyszerűbb módja az ízléses tálalásnak és a harmonikus rétegeknek, ha a poharakat mérlegre tesszük és egyforma súlyú rétegeket rakunk bele. Jelen esetben 15 gramm kekszmorzsa és 40 gramm puding rétegek kerültek egymásra.
Tegyük hűtőbe és dermesszük ki alaposan. Díszítésnek apróra darált tökmagot és bazsalikom levelet is használhatunk.
Jegyzet
Mennyeien krémes és a tökös keksz igazán habkönnyűvé varázsolja ezt a házi ínyencséget.