Hozzávalók egy sütőformához (25*36*7cm), eredeti receptúra alapján
140gliszt
50gcsoki pudingpor1 tasak
140gdió/pekándiópirított
140gétcsokoládéapróra tört
320gvaj
210gporcukor
100golvasztott csokoládé
5dbtojás
1tasakbourbon vaníliás cukor
8clPepo Papa tökmagolaj
100gsült és turmixolt sütőtök
só
Hogyan készül?
A vajat olvasszuk puha állagúra valami meleg helyen. Adjuk hozzá a porcukrot és géppel keverjük ki habosra. Adagonként adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vaníliás cukrot és a tökmagolajat.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a pudingport a darabolt csokit és pici sót. Használhatunk keményítőt is, de szerintünk jobb a puding por.
Keverjük össze a vajas krémmel a száraz anyagokat.
Mi kerámia tálban sütöttük, ami magas falú, de nyugodtan lehet gáztepsiben is csak akkor laposabb lesz. Plusz kakaót azért nem kevertünk bele (40g), mert magas kakaóvaj tartalmú csokikkal dolgoztunk (74%) és nem szerettük volna, ha a torkunkon akad a sok édes íz.
Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és gondosan szétterítjük. A pépesített sütőtökből 5 centinként egy-egy kanállal teszünk a tetejére. Megszórjuk a pirított pekándióval és 200°C-on sütjük 30-40 percig.
Kivesszük és rácsra téve lehűtjük. Szeletelés előtt olvasztott csokival rácsozzuk meg. (aki nem szeret mosogatni az tegye be a bontatlan csokit a még meleg sütőbe. Hagyja felolvadni, vágja le az egyik sarkát és kész is a csokiöntet.)
Jegyzet
Azért választottuk a pekándiót, mert csokis utóíze miatt kifejezetten jól illik ehhez a sütihez.