Ha úgy hozná a sors, hogy elétek kerül egy borjú tomahawk, akkor adunk most hozzá egy kis útmutatót. Nem olcsó hús főleg marhából, ezért jó, ha felkészültek vagytok.
Adag 2személy
Szükséges eszközök
Weber Mastertouch + steak sütő rács
Weber iGrill2 + 2 db szonda
Weber Prémium Faszén
Weber Füstölőfa - Marhahúshoz
Weber Grillcsipesz
Weber Kesztyű
Weber Begyújtó kémény - Weber begyújtó kocka
Hozzávalók
2dbborjú tomahawk400g/db
4kávéskanálbasic rubsó, tört bors, fűszerpaprika 2:2:1
olívaolaj
70gvaj
2dbsalotta hagyma
4-5gerezdfokhagyma
friss rozmaring hajtások
8dbkis méretű főtt burgonya
parmezán
Hogyan készül?
A borjút csomagoljuk ki és töröljük át papírtörlővel. Dörzsöljük be finoman olívaolajjal és szórjuk be mindkét oldalát a rubbal. Hagyjuk így 1 órát.
Egy teli kémény faszenet izzítsunk be, majd borítsuk a grill közepébe. Nyitott fedél mellett forrósítsuk fel a steak sütő rács betétet.
Egy igazi tomahawk sütő a csontnál ragadja meg a húst és úgy rakja a rácsra. Húzzunk kesztyűt, hogy ne égessük meg a kezünket. 2,5 perc után szintén kézzel fordítsuk meg és süssük újabb 2,5 percig. Maghőmérővel rámérve 45 °C-ot mutatott a kijelző.
A rács alól húzzuk félre a faszenet és alakítsunk ki indirekt zónát. Zárjuk el az alsó kéményt, majd dobjunk egy marék füstölőfát a grill aljába. Zárjuk le a fedelet és süssük tovább 70°C-os maghőig.
Tegyük a húst egy tányérra és a maradék parázson olvasszuk fel a vajat a rozmaringgal és a hagymákkal.
Jegyzet
Tálaláskor a húsra és a burgonyára öntsük a fűszeres vajat. Szórjuk meg parmezánnal és sópehellyel.