– Van itthon édesburgonya? És ha nincs, hoz valaki?Szerintünk ez lesz a reakciótok, ha elolvassátok ezt a nagyon egyszerű és laktató leves receptünket. Vacsira tányérból, bögréből vagy munkában termoszból. Szeretni fogjátok!
Adag 4személy
Hozzávalók
500gédesburgonyatisztítva & kockázva
félfejvöröshagyma
50gvaj
0,5-0,7lalaplé vagy húsleves
0,5dlfőzőtejszín
1evőkanálédes mustár
Betét
25gparasztsonkakockázva & aprítva
2evőkanálPepo Papa tökmagpirítva
2evőkanálPepo Papa tökmagolaj
só- és paprikapehelyelhagyható
Hogyan készül?
Az édesburgonyát és hagymát a vajon pároljuk meg fedő alatt. Öntsük fel a lével, hogy éppen elfedje és főzzük puhára.
Botmixerrel pépesítsük és ízesítsük a mustárral és a tejszínnel.
Tálaláskor adjuk hozzá a betéteket és fogyasszuk jó étvággyal.