Pages Navigation Menu

Ízletes szaftos sertéssült recept

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van egy tuti receptje, ha egyben szeretne húst sütni. A dolog nyitja nem a receptben, hanem a húsban rejlik. Egyben sütni olyan húsokat ajánlunk, amiben bőségesen van zsírszövet a hús mellett. Sovány húsokat lehet éppen sütni, de egy jó szaftos sülthöz zsír kell, ami ébren tartja a hús ízét.

 Hozzávalók:

  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 fej hagyma
  • Sertés sült fűszerkeverékem: só, bors, koriander, kömény, rozmaring, paprika, kakukkfű.
  • BBQ villámpác
  • Sertés zsír

1., Én a lapockát szeretem. Sütés előtt 45 perccel alaposan befűszerezem, és sertés zsíron sütöm meg. Folyamatosan 180°C fokon sütöm, és időnként nemcsak meglocsolom, hanem meg is fordítom. 1 óra múltán 2 fej hagymát negyedekre vágok, és ráteszem a húsra. Ekkor már egyébként ehető lenne, de én szeretem kérgesre sütni a húst. Mivel a hús jó zsíros, nem fog kiszáradni. Amikor a hagyma már 20 perce izzad, kihúzom a sütőből, megfordítom a húst és megszórom vastagon BBQ villámpác fűszerrel. Ez egy gyári füstös keverék, amitől még ízletesebb lesz. Visszahalmozom a fűszeres oldalára a hagymát és hagyom 15 percig sülni.

Ismét kihúzom, letolom róla a hagymát, megfordítom és ismét BBQ fűszerrel szórom meg. A hagyma vissza és 15 percre a lezárt, forró sütőben hagyom. Kiteszem az asztalra és hagyom pihenni egy jó 10 percig. Ez nálam szóról szóra így készül, és még nem volt panasz.

Sertés sült:
A szeletelt húshoz tejfölös mártások illenek a legjobban. Az én kedvencem a friss kenyérre tett hússzeletek, sült hagymával, némi snidlinges tejföllel és esetleg újabb hússzeletek alkotta torony.

Jó étvágyat!

Ízletes szaftos sertéssült recept - Sertéshús receptek

Ízletes szaftos sertéssült recept – Sertéshús receptek

Köszönöm, hogy megosztod.