Pages Navigation Menu

Tócsni streetfood módra

 

Nem is tudom eldönteni, hogy ennek a tócsni receptnek a Schef Grill Akadémia oldalán kellene lenni vagy itt a schef-en. Mert a saját BBQ krémemmel ettem? Vagy mert füstölt fokhagymás vajjal lett leöntve a végén? Már ezek a kérdések is elegek ahhoz, hogyan lett streetfood-os ez a tócsni.

Hozzávalók 8 személyre
2 kiló sütni való burgonya (jó öreg)
2 tojás
Liszt, só

0,8 kg darált sertés lapocka
0,2 kg darált marha felsál
2 db fehér főzőhagyma
3 evőkanál Pizzához is olaszos grill fűszerkeverék
250 gr sűrített paradicsom
2 babérlevél
6 gerezd fokhagyma
cukor

Szeletelt sajt, és minden, amit rápakolnál.

1., Első dolgod, hogy elkészítsd a darált husit. Aprítsd fel a hagymát és szépen lassan zsiradékon süsd meg. Vigyázz, ne égjen meg, hanem valóban süljön meg a hagyma. Jöhet a darált hús. Jobban szeretem, ha nincs kipárolva belőle a víz, hanem gyorsan átforgatom a hagymával, hogy kapjon egy kis világos színt. Inkább a fűszerekkel és a paradicsommal főzöm jó szaftosra a ragut. Pár babérlevél a végén. Cukor, hogy ne legyen fanyar a paradicsom, és amikor lezártam a főzőlapot, jöhet a reszelt fokhagyma. Lefedem és elfelejtem egy napig, hogy létezik, és nem járkálok a hűtőhöz pirítóssal.

2., Másnap megcsinálom a tócsnikat. Ezek inkább minik, mert az igazi mindig akkora, mint a serpenyő, amiben sütjük. De az volt a cél, hogy a tócsni mérete inkább7-8 cm átmérő legyen, hogy jól be lehessen takarni sajttal.

3., Amikor készen vagyunk a sütéssel, akkor tegyünk 3-3 tócsnit sütőpapíros tepsibe. Tegyünk rá egy jó adagot a darált húsból, majd fedjük le sajttal. Grill módba kapcsolt sütőben süssük rá a sajtot.

4., Ezek után jöhet tejföl, apróra vágott ubi, pirított hagyma, chili vagy amit szeretnél.
Ha szerettek többen együtt főzni, akkor ez nektek van kitalálva. Mindenki vállalja be azt, amit a fentiekből tud, és a buliban dobjátok össze és egyetek egy jót közösen.

Jó étvágyat Mindenkinek!

 

Tócsni streetfood módra

Tócsni streetfood módra

Köszönöm, hogy megosztod.