Pages Navigation Menu

Fánk torta recept

Valahol a messzi-messzi 1900-as évek elején feltalálták a képviselőfánkot. Igazi átütés az eclair után. Most azonban egy újabb átütés következik, amikor is fánkból készítek tortát, amit puding alapon, finom tejszínbe mártva hűtök ki, és sok csokival és erdei gyümölccsel fokozom az élményt. Fánk torta!

Hozzávalók:

  • 1 liter vanília puding
  • 6 db kisméretű fánk
  • 2 dl habtejszín
  • 1 z. habfixáló
  • 2 banán (vagy bármilyen más gyümölcs)
  • 150 gr vegyes erdeigyümölcs
  • 100 gr étcsokoládé (min. 70 %)
  • Vaj

Mielőtt belekezdünk, gyorsan vegyük át a lépéseket. 2 napra lesz szükség, mert hűteni kell.

1. nap:

1., Készítsünk pudingot és öntsük tortaformába, majd hűtsük le.

2., Verjük keményre a tejszínhabot és reszeljünk bele gyümölcsöt.

2. nap

1., Rétegezzük a gyümölcsös tejszínhabot a puding tetejére.

2., Süssünk 5 kisebb fánkot vagy vegyünk a boltban párat.

3., Olvasszuk fel a tortabevonót és mártsuk bele a fánkokat.

4., Nyomjuk a habba a csokis fánkokat, majd a maradék csokival rácsozzuk be a tetejét.

5., Hűtsük, majd szervírozás előtt díszítsük friss gyümölccsel.

Menni fog, ugye? Hajrá!

1.,Tehát először a puding. Tök jó a zacskós, amit bárki meg tud csinálni, csak olvassa el a hátulján az utasításokat. Ebből egy liternyi kell, mert ez lesz a torta alja, piskóta helyett. És gyorsabb is. A kész pudingot öntsük magas tortaformába. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe. A puding lesz a torta alapja, piskóta helyett.

2., Karácsony óta az egyik kedvencem a mandulás-kekszes banánhabom, itt is ezt használtam. A mandula aroma elhagyható, a beszerzés ne okozzon fejfájást. A 2 dl habtejszínt verjük kemény habbá az egy zacskónyi habfixálóval. Reszeljük bele a banánt és keverjük össze. Lefedve tegyük hűtőbe. Másnap a puding alapunkra tegyük rá a tejszínes krémet és hablapáttal simítsuk egyenletesre.

3., A fánkokat mártsuk bele legalább félig a vajjal olvasztott csokoládéba, majd csokival lefelé nyomjuk félig a tejszínbe a fánkokat. Ha boltban vettük a fánkot, akkor vágjuk őket ketté, és úgy próbáljuk meg az előzőeket. Én voltam olyan elvetemült, hogy sütöttem párat. A receptért biztos nem kell a szomszédba menni, mert szinte mindenki örökölt egyet.

4., Ha a fánkok már az olvadt csokiban és finom tejszínben pihennek, akkor a megmaradt csokival rácsozzuk be vagy vonjuk be a fánkok tetejét. Hűtőben tartsuk, míg a csoki vissza nem szilárdul, utána gyümölccsel díszítve azonnal fogyasszuk.

Briliáns desszert!

[flagallery gid=4]

Jó étvágyat!

Fánk torta recept - Torták

Fánk torta recept – Torták

Köszönöm, hogy megosztod.