Pages Navigation Menu

Busa egészben sütve

Rendszeresen visszatérek a busához, hogy újabb recepteket találjak ki. A kevésbé megbecsült halak közé sorolható, mert filézés után sok a veszteség, és sokan nem tudják jól elkészíteni. Pedig a titok egyszerű. Sokáig kell pácolni.

Leginkább a kihűtött fűszeres pácokat szereti a legjobban, de a jó fokhagymás házi olajos pácokat sem veti meg. Emellett fontos, hogy minőséget vegyünk. Időt szántam rá, hogy több helyről is vegyek, és úgy gondolom nem mindegy. A Tescoban kapható silány minőségtől, a piaci halárusig mindet végig ettem. Sokszor otthon derül ki sütés után, hogy valami nem stimmel vele. Nem akarom senki kedvét elvenni, ezért is hangsúlyozom mondókám végére, hogy ha minőséget vásárolunk, akkor ízleni fog az egész családnak.

Busa egészben sütve, hozzávalók:

  • 1 egész busa (bontott)
  • 2 evőkanál só
  • 2 db rozmaring ág
  • 4 evőkanál házi kenyér morzsa
  • Nyári zöldségek
  • olaj

1., A busát 3 mm-ként beirdaljuk, majd vastagon besózzuk kívül-belül. 30 perc után mossuk le róla alaposan. Az irdalt részek, de még a bőr alatti hús is ízletesebb lesz.

Busa egészben sütve - Sütés előtt - Hal receptek

Busa egészben sütve – Sütés előtt – Hal receptek

2., Vágjuk apróra a rozmaring leveleket és keverjük el a kenyér morzsában. Szórjuk be vele alaposan a busát, majd tegyük tűzálló tálba. Hevítsük fel a sütőt 180°C-ra. Vágjunk mellé paradicsomot, póréhagymát vagy újhagymát és néhány paprikát. Tegyük a sütőbe és 40 percig süssük. Ha szükségesnek tartjuk az utolsó 10 percben grill módra is kapcsolhatunk. Ha brikett felet sütjük, akkor a végén az égett morzsát seperjük le róla.

Puha főtt, vajas burgonyával és tejföllel felséges!

Jó étvágyat!

Busa egészben sütve - Hal receptek

Busa egészben sütve – Hal receptek

 

 Próbáljuk ki többször is a busát, hogy megtapasztaljuk milyen sokféleképpen készíthető el ez a remek hal.

Köszönöm, hogy megosztod.