Pages Navigation Menu

Házi gnocchi recept

A gnocchi vagy “nyokki” nem olyan népszerű, mint a spagetti. Pedig ugyanúgy ízesíthető mindkettő. Mindkettőt el lehet készíteni házilag és nekem nyugodtan el lehet hinni, hogy én a házit szeretem. Egy finom tészta vagy gnocchi igazi esemény. Az elkészítés csodás élmény. A ragu kitalálása nem lehet bonyolult, mert elvonná a figyelmet a tésztáról. Egy pohár finom vörös bor, és tökéletes olasz hangulatba kerülünk.

Nekem is megvan a saját gnocchi recptem. Könnyű, puha a szósztól és szinte olvad az ember szájában.

500 gramm főtt újburgonya
150 gramm finom liszt
1 tojás
só, oregano

Olaszos tésztáról beszélünk ezért került bele oregano.

A burgonyát főzzük meg, és hűtsük le. Ez minden krumplival dagasztott tésztánál rendkívül fontos. Meleg burgonyával nem lehet dolgozni, a tészta nem áll össze.
Reszeljük le a burgonyát, majd dolgozzuk össze a tojással és a liszttel. Tegyük át deszkára és vágjuk négyfelé. Egyenként dolgozzuk tovább a tésztát, lisztet is adjuk hozzá amíg egy kellemes nem ragacsos tészta nem lesz. Nyújtsuk ki ujjnyi csíkokra, vágjuk ujjpercnyi darabokra. Villával nyomjuk gnocchi formára, majd olíva olajos vízben főzzük meg. Amikor kész mossuk át, és használjuk fel kedvünk szerint.

Házi gnocchi recept

Házi gnocchi recept – Olasz receptek

Az én gnocchi-m.

Csirkemellett gnocchi méretűre vágtam, felét szalámiba, másik felét füstölt sonkába csomagoltam. Fokhagymás olajon elkezdtem lassan sütni. Újhagymát, koktél pradicsomot vágtam hozzá, majd jöhetett a kész gnocchi. Egy kis parmezán és ennyi.

Házi gnocchi recept - Olasz receptek

Házi gnocchi recept – Olasz receptek

 

Köszönöm, hogy megosztod.