Pages Navigation Menu

Ételfotózás, étlapkészítés

Ételfotózás

Több száz ételfotózáson vagyok túl. Fokozatosan jöttem bele a fotózásba, mivel korábban egy egyszerű fujival csináltam a képeket, majd pár szinttel feljebb jutottam. Ha úgy nézzük az ételfotózás akkor jó, ha az étel jól van kitalálva. Rám egyébként is jellemző, hogy nem variálom túl a képeket. egyszerű, letisztult képeket készítek. Nem az a fontos, hogy hány antik villánk van otthon, hanem mit tettünk a tányérra. Ha a séf elégedett, akkor már jó úton vagyunk.

Mire van szükség ételfotózás előtt?

– Mihez készül a kép? Elegáns kiadványhoz, étlaphoz, fényreklámhoz. Mindegy a legfontosabb, hogy ne egyszerűsítsük le. Ne csináljuk mi magunk. Ne fotózzuk le a tányért közelről egy vakus géppel, hogy aztán ezzel csalogassuk a vendégeket. Ha ragaszkodunk hozzá csináljuk meg, de utána kérdezzünk meg valakit, hogy ennek láttán eljönne-e hozzánk enni.

Miért fontos az ételfotózás?

– Több étlapot írtam már át, és az egyik kikötésem az volt, hogy legyenek az étlapban fotók. Ha a vendég látja milyen adagokra számíthat, izgatottan várja a rendelést. Ha a kitálalt étel képe vonzó, akkor ismét nagyot nőttünk a szemében. A kettő együtt azonban korrekt kiszolgálást sejtet. Kevés étterem vállalja fel, hogy korrekt adagokat, és ízléses ételeket tesz a vendég asztalára. Fényképpel nagyon kevés.

Mielőtt Engem választ.

– Tekintse át a weblapom, vagy nézzen be a Pinterest albumomba.

Ha tetszenek a képek, és ezt a képi megjelenést választja ételei számára, akkor várom hívását. 30/2450677

Az ételfotózás minden esetben előzetes egyeztetésen alapul, csak utána adok árat a munkára.

 

Étlapkészítés

Az étlapkészítés nálam két vonalú. Az egyik, hogy a meglévőt frissítjük fel külalakban. Arculatot tervezünk neki,  majd elkészítjük az első változatot. Fontos, hogy a grafikus is pénzből él. Ha nem akarunk drága étlapot, akkor minden szöveget, felhasználni kívánt képet adjunk át neki.

A másik, hogy rám bízza a változást. Átnézzük a korábbi kínálatot, és újat alakítunk ki. Egyedi recepteket találok ki, amit megtanítok a szakácsnak. Megvizsgáljuk az étterem helyzetét, és annak megfelelően formáljuk át. Csak ezután következik az arculat, az ételfotózás, majd az első változat az étlapból.

Amennyiben szimpatikus a fenti útvonal bármelyike várom szíves hívását.

Köszönöm, hogy megosztod.