Pages Navigation Menu

Agria Kézműves Sajtműhely Felnémeti

Agria Kézműves Sajtműhely Felnémeti – Termékek a fűtől az asztalig!

Mi is a különbség a kézműves sajtok, és nagyüzemi sajtok között?- kérdezheti a kedves érdeklődő.  Az összekeverhetetlen ízük mellett a sajtban rejlik a sajtkészítő kétkezi kemény munkája, a bele vetett hite, és a hozzáadott szeretete.  Természetesen a valódi tej mellett. Ezekkel a hozzáadott fűszerekkel ajánljuk sajtjainkat kedves mindnyájuknak.
A 2012-ben megújuló sajtműhelyünkben tehén és kecskesajtok készülnek. A sajtjaink alapanyagát, vagyis a rendkívül egészséges és tápláló teljes értékű tejet a Mátra értékes, a közúti forgalomtól teljesen elzárt, gyógynövényekben gazdag legelőin táplálkozó Magyar tarka és Holstein fríz teheneknek köszönhetjük. Az állatok tavasztól őszig, nap, mint nap a zsenge zöld és gyógyfüveket legelészik, ennek eredményeképpen a tej, a tejtermékek és a sajtok mind tartalmazzák a hegyvidéken termő gyógynövények értékes hatóanyagait.  Az állatok télen is kizárólag természetes alapú takarmánnyal táplálkoznak.

A termékeinket Egerben készítjük. Sajtjaink teljesen tartósítószer, és adalékanyagoktól mentesen, hagyományos eljárással készülnek. Ízesítésükre kizárólag természetes fűszereket, gyümölcsöket, gyógynövényeket, használunk, füstölésük pedig valódi füstölőben bükkfával történik. A friss és érlelt sajtokat, félkemény, vörös penészes, lágy, füstölt, illetve fűszerezett formában készítjük. Az érlelt sajtjaink több hónapon keresztül, tufahegybe vájt pincében érik el kiváló íz világukat, ahol a rúzsflóra (vörös penész) a kiváló klímának köszönhetően, természetes folyamat révén fejlődik ki a sajtok felületén. Termékeinket 2010-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara “Magyar Kézműves Remek” díjjal jutalmazta, és Magyarország Heves Megyei képviselői vagyunk a Szlovákiai Besztercebányán minden évben megrendezésre kerülő Radványi kézműves vásáron. Rendszeresen részt veszünk hazai boros, és gasztronómiai rendezvényeken a kedves vásárlók legnagyobb örömére. 2012 tavaszán Mircz Nárcisz és Kiss Ferenc sajtkészítő kollégáinkkal összefogva megalakítottuk a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhét. 2013 nyarától nyílt napokat szervezünk a sajtműhelyben, ahol a kedves érdeklődők betekintést nyerhetnek a sajtkészítés rejtelmeibe, és bekapcsolódhatnak az egyes munkafolyamatokba.

agria01)

Termékeink:
Gomolyák:
natúr és ízesített és füstölt formában (snidlinges, lilahagymás, chilis fokhagymás, aszaltparadicsomos, medvehagymás, kapros fokhagymás, füstölt stb.)
Krémsajtok: lágy kenhető sajtok natúr és különböző ízesítéssel

Gyúrt füstölt sajtok:
parenyica natúr és ízesített formában. Rendkívül közkedvelt a fokhagymás ízesítésű kifli alakban formázott gyúrt füstölt parenyica típusú sajtunk.

Érlelt sajtok:
Egri Barlang Sajt-natúr és kakukkfüves félkemény sajtok
Egri Bükkfával Füstölt Barlang Sajt-érlelt sajtok bükkfával füstölve
Tufapincében Érlelt Csemege Sajt-rúzsflórával (vörös penész) érlelt lágy sajtok
EgriKék:- Kék nemes penésszel érlelt félpuha sajtok

Orda és zsendice:
édes tejsavóból készült rendkívül egészséges, magas biológiai értékű sajtféleség, szintén natúr és ízesített (sós fűszeres, és édes gyümölcsös, mézes).
Joghurt:
teljes értékű tejből, természetes élőflórával készült, valódi gyümölcsökkel és mézzel ízesített, rendkívül frissítő és egészséges tejtermék.

Szeretnénk a termékeinket minél több család asztalára eljuttatni, hogy élvezhessék a hagyomány és minőség ízeit. Segíteni, visszatérni a természetes, és minőségi táplálkozáshoz, hogy hozzájárulhassunk a magyar emberek egészségéhez!

Feltett szándékunk, hogy bebizonyítsuk:
-A tehén nem lila, és a valódi teljes értékű tej, nem a papírdobozokban termelődik.
-A sajt eredetileg tejből készült, és nem szilárdító anyagokkal, és ízfokozókkal dúsított, tejnek nevezett valamiből
-A füstölt sajt pedig nem füstízű lébe bemártva, hanem valódi bükkfa aromás füstjében füstölődve lesz fenséges lakomája mindenkinek.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Hívjon meg rendezvényeire is!

Fejes János Eger-Felnémeti Tel: 06-20-256-9832

agria04

Köszönöm, hogy megosztod.