Pages Navigation Menu

Fokhagymás csicseriborsó mángolddal

Értem én a kérdést: honnan szerezzünk friss mángoldot? Hát telepítsünk a kertünkbe. Legnagyobb előnye, hogy nem igényel különösebb gondozást, és ha már egyszer elültettük, életünk végig nő nekünk. Megnyugtatásul jelzem, hogy bébi spenót levelekből is tökéletes a recept. De ha már nekem terem, akkor minek vegyek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 5 dkg teavaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss mángold levelek /spenót
  • natúr görög joghurt

Ez sem bonyolult, 10 perces vacsora! Csak azért jelzem, hogy van konzerv, mert egy magyar cég készíti. Egyébként hagyományosan van a piacon friss a legtöbb magárusnál. 2 óra áztatás után a duplájára dagad, majd levesben megfőzzük. Ez azt jelenti, hogy elég csak max. 10 dkg-át vennünk a családnak, különben ehetjük unalomig. Mivel a csirkével egyenlő arányban tartalmaz fehérjét, telíti az embert.

Egy serpenyőben hevítsünk vajat, majd picit sózzuk meg. Jöhetnek a csicseriborsók, amire ráreszelünk egy gerezd fokhagymát. Ezután a mángold leveleket csak úgy dobáljuk rá. Hagyjuk, hogy megpuhuljanak, majd keverjük össze. Jöhet a friss, apróra vágott petrezselyem és a maradék fokhagyma reszelve. Gyorsan forgassuk össze, majd tálaljuk. Minden tányérra vagy tálkába tegyünk egy kupacot, és egy kanál görög joghurttal kínáljuk. Pompás!

Jó étvágyat!

Fokhagymás csicseriborsó mángolddal

Fokhagymás csicseriborsó mángolddal

Köszönöm, hogy megosztod.