Pages Navigation Menu

Lenmagos kelbimbó kék sajtos fusillival recept

Egészséges ételbörzémet egy számomra nagy kedvenccel kezdem: a tésztával. Cukor- és gyomorbetegek számára is, de minden változatosan étkező számára javaslom ezt a fogást. Gyomorpanaszokkal élők a kék sajtot mértékkel fogyasszák, vagy vásároljanak sovány sajtot. Nemcsak a piacra szeretek járni, hanem néha be-bekukkantok a különböző élelmiszerüzletekbe, hogy végignézzem a kínálatukat, hátha találok valami érdekeset. Így akadtam a Pennyben egy zöldségkivonatokkal színesített tésztára, amit egy magyar cég gyárt. Tökéletes lesz a kelbimbóhoz.

Lenmag

Miért fontos a lenmag? Mert többféle Omega zsírsavat tartalmaz, mint a hal. A magból készült olaj fogyasztását sportolók, izületi- és koleszterin-problémákkal élőknek napi rendszerességgel ajánlom.
(1 adag: fél kávéskanál/nap)

4 adag kalkulációja és hozzávalói:

  • 250 gr fussili (orsó) tészta (975 kcal, SzH:185)
  • 25 dkg kelbimbó (125 Kcal, SzH: 15g)
  • 2-3 evőkanál lenmag (DM, Biobolt) (135 Kcal, SzH 7,4 g)
  • 8 dkg kék sajt (vagy roquefort) (300 Kcal, SzH: 15 g)
  • 3 evőkanál 12%-os tejföl (140 Kcal, SzH:4g)

1 adag SzH: 56,6 g , Kcal: 418

1., Épp itt volt az ideje, hogy a fagyasztóból előkerüljenek a kelbimbóim. Lassú olvasztás után forrásban lévő sós vízben megfőztem. Ügyelve a jellegére csak addig főztem, míg színt kezdett engedni. Közben a tészta is megfőtt. A főzővizet oregánós olivaolajjal ízesítettem, amit még a nyáron csináltam.

2.,Teflonos serpenyőben óvatosan felmelegítettem a lenmagot, hogy a benne rejlő olajak aktiválódjanak. Fontos, hogy csak melegítettem, nem pirítottam. A ropogósra főtt kelbimbókat beleforgattam a lenmagba. A kék sajt felét összekevertem a tejföllel, a másik felét tálaláskor a tésztára fogom morzsolni.

Egy adag fussilira tegyünk egész vagy félbevágott lenmagos kelbimbókat, majd öntsük le kék sajtos tejföllel.

Jó étvágyat!

Lenmagos kelbimbó kék sajtos fusillival recept - Cukorbeteg receptek

Lenmagos kelbimbó kék sajtos fusillival recept – Cukorbeteg receptek

Köszönöm, hogy megosztod.