Pages Navigation Menu

Házi metélt roqueforttal és madársalátával recept

Friss, természetes és nagyon roquefortos!
Úgy gondoltam, hogy még az éveleji töltődés alatt jó lenne valami gyors és könnyen formálható egytál ételt az asztalra varázsolni. Régóta a kedvenceim közé tartoznak a különböző érlelt sajtok és a velük kombinálható tészták. A roquefort erős karakteres ízét gyümölccsel és salátával ellensúlyoztam.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 dl 20%-os tejszín
  • 6 dkg francia roquefort sajt
  • 2 adag metélt (20 dkg)
  • 2 mandarin
  • Kb. 12 dkg madársaláta

1., Már egy ideje házilag készítem el a tésztát. Természetesen nem kötelező, de aki már kóstolt házi készítésű főtt tésztát, az tudja miről beszélek, amikor azt mondom: páratlan. A komolyabb élelmiszerüzletek polcain jó minőségű tésztákat találhatunk pl.: Barilla, Panzani. Nem akarom átvenni a tv shop-os figura szerepét, de az otthoni tésztában valódi tojás és liszt van. Semmi adalék.
Na ennyit a tésztákról, egyébként ha mégis a bolti mellett döntünk, akkor mindenképpen széles metéltet vásároljunk. Nem fodros, széles.

2., A 2 dl tejszínt melegítsük fel és morzsoljuk bele a sajtot. Addig kevergessük, míg a roquefort fel nem oldódik.

3., Mossuk meg jó alaposan a salátát és áztassuk be citromos vízbe. Pucoljuk meg a mandarint, majd szedjük cikkekre. Tálaláskor rendezzünk el csipetnyit a salátából, szedjük rá a tésztát és locsoljuk meg a roquefortos öntettel. Rétegezzünk egy újabb adag salátát, majd díszítsük a mandarinnal.

Tipp: a madársalátát helyettesíthetjük hagyományos salátával is, a roquefortot pedig füstölt sajttal, de egy brindzás verziót is el tudok képzelni. Kíváncsi lennék milyen íz alakul ki, amikor találkozik a mandarinnal.

Jó étvágyat! 

Köszönöm, hogy megosztod.