Pages Navigation Menu

Rucolás házi metélt kecskesajttal és chilivel recept

Egyszerű tészta étel, exkluzív sajttal és friss chilivel. Ideális, ha este begubódzunk a TV elé, ha összeülünk a haverokkal, ha valami gyors kell és egészséges. A feltét tojásos zöldség, amit nyers rucolával keverünk össze és friss hozzávalókkal tálaljuk. Újabb finom falatok a tészta őrülteknek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 adag metélt (lehetőleg házi)
  • 200 gr rucola (4 marék)
  • 2 db répa
  • 2 db cukkini
  • 2 db tojás
  • 8 dkg kecskesajt
  • Friss chili paprika
  • Egy csokor petrezselyem
  • Oliva olaj

Ha a répát, cukkinit veszel, vehetsz egy nagyot is, és akkor elég 1-1 nagy.

1., A tésztafőzésről a schef.hu oldalán is olvashatsz, de a lényeg, hogy csak a végén add a sót a főzéshez. Ez a Barilla törvénye. Ha nem saját magunk készítjük el a tésztát, akkor pappardelle-t vegyünk. Ha étlapra kerülne, akkor két „P”-vel és két „L”-lel írjuk, sajnos sokszor elírják.

2., Hámozzuk meg a répát és a cukkinit hámozóval. Az Y alakú hámozó a legjobb, ugyanis szeletelni is tudjuk vele a zöldségeket. Ha megtisztítottuk őket, ugyanazzal a mozdulattal kezdjük el metéltre vágni a répát és a cukkinit. Fentről lefelé végighúzva a penge egyforma vékony csíkokat vág le a zöldségből. Ez a művelet nem új, már sok helyen láttam, de nem akarok belemenni, ki találta ki először. A lényeg, hogy nagyon mutatós lesz tőle az étel.

3., Ha mindent legyalultunk, egy serpenyőben közepes hőn hevítsünk oliva olajat. Dobjuk rá először a répát, majd pár perc múlva a cukkinit. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Ha a répa már félig megpuhult, üssük rá a két tojást. Forgassuk össze alaposan, hogy mindenhova jusson tojás. Én úgy szeretem, ha a tojás nem sül szárazra, ezért csak pár pillanatig hagyom a tűz fölött, aztán gyorsan lehúzom, és a hozzávalók melege elég ahhoz, hogy kellemes laza állagú legyen. A répa kellemesen édes íze nagyon jól megy a tojáshoz. Vágjuk apóra a petrezselymet és tálaljunk!

Adagonként is összeállíthatjuk. Egy fémtálba tegyünk egy adag tésztát, jöhet rá egy adag tojásos cucc, egy marék rucola, és két csipet friss petrezselyem. Csipesszel összeforgatjuk és tésztás mélytányérba tesszük. Vágunk rá friss chilit és megszórjuk kecskesajttal. Villát a kézbe és lehet falni!

Jó étvágyat! 

Köszönöm, hogy megosztod.