Pages Navigation Menu

Túrós kolbászos hajdina recept

A hajdina készítését több recept- és bio-weboldalon túlbonyolítják. A hajdina kiemelkedően magas rosttartalmának köszönhetően főzés nélkül is puha. Mivel konyhabaráttá akarom tenni, azt az utat választom, ami egészséges, megőrzi a tulajdonságait és gyorsan az asztalra varázsolja.
Nemcsak rostban, de antioxidánsban, tápanyagban és vitaminokban is rendkívül gazdag. Nemcsak a hétköznapi étkezésben, de alacsony szénhidráttartalma miatt a diétás és a reflux étrendben is alkalmazható. Rendkívül laktató és teltség érzetet is ad. 100 gramm kalóriaértéke 343 kcal, szénhidráttartalma 70 gramm. Gazdag körítés mellett egy adag étel maximum 50 gramm hajdinát tartalmazzon. 100 gramm hajdina ára kb 90.- Forint.

Túros-kolbászos hajdina

  • 10 dkg hajdina
  • 5 dkg száraz kolbász
  • 5-6 dkg tehéntúró (fél kocka)
  • 1 marék fodros petrezselyem
  • Néhány szem koktélparadicsom

A száraz kolbászt lehéjazom, majd teflon serpenyőben olaj nélkül saját zsírján megpirítom. Amikor kész, papírra teszem és felitatom a felesleges zsiradékot. A kész hajdinára túrót morzsolok, elrendezem rajta a kolbász karikákat, majd tépkedek rá petrezselymet. Néhány szem paradicsomcikkel díszítem.

Túrós kolbászos hajdina recept - Hajdina receptek

Túrós kolbászos hajdina recept – Hajdina receptek

Köszönöm, hogy megosztod.