Pages Navigation Menu

Fokhagymás zöldborsó püré mentás rákfalatokkal recept

A nyár közepén sok jó élmény érhet bennünket. Lubickolhatunk a medencében, borozgathatunk a barátokkal a grill mellett, de nekem most sokkal jobb dolog jutott. A kertből saját salátámat ehetem, amit a jó Isten ege alatt növesztett nekem a kék ég. Izgága röplabda csapatom, a helyi Zöld Borsók, diadalittasan vonultak a lábasom felé. Ez így egyben nekem egy nyári élmény.
Többen odáig vannak a biotermésekért, és szinte emberfelettinek mondják. Vidéki gyerek lévén nem értem ezt a mániát, mert mindig is létezett biotermés meg biocseresznye, de azt mi csak egyszerűen cseresznyének hívtuk. No persze nem minden terem az én kertemben sem. Már szemet is vetettem a szomszéd szép kerek sárgabarackjaira. Addig még van idő, de én már stoppolom!

Hozzávalók: 

  • 10 dkg főtt rák (Metro, Auchan)
  • 10 dkg friss zöldborsó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mentalevél
  • Citrom, só
  • 1 liter húsleves
  • 2 evőkanál cukor

A főtt rákot azért szeretem, mert olcsó (180.-/10dkg) elég átmelegíteni valami fűszeres vízben vagy vajban és máris ehető. Természetesen aki nem tudja beszerezni, annak ajánlom konzerv változatait.

1., A frissen pucolt zöldborsószemeket forrásban lévő, enyhén cukrozott húslevesben megfőzzük.

2., Amint a borsó elkészült, aprítóban tesszük és zúzott fokhagymával pürésítjük.

3., Teflon edényben vajat hevítünk, amit néhány csepp citrommal és sóval ízesítünk. A főtt rákokat átforgatjuk a forró vajban, majd tálba tesszük. Frissen vágott mentával szórjuk meg és jól átforgatjuk, hogy minden falatra jusson egy kis menta.

Tálaláskor egy-egy pürégombócra egy-egy mentás rákot teszünk.

Jó étvágyat!

Fokhagymás zöldborsó püré mentás rákfalatokkal recept - Zöldborsó receptek

Fokhagymás zöldborsó püré mentás rákfalatokkal recept – Zöldborsó receptek

Köszönöm, hogy megosztod.