Pages Navigation Menu

Eper habcsók recept

Már régóta szerettem volna habcsókot készíteni, és kíváncsiságból meg is kóstoltam pár félét, hogy lássam, most milyet lehet kapni. Őszintén szólva, valami borzalom. Igaz én most nem a klasszikus retró tojáshabos habcsókot készítettem el, de gyorsan el kellett tüntetni ennek a szörnyű habcsóknak az élményét.

Hozzávalók 32 darabhoz

  • 2,5 dl tejszín
  • 1 maréknyi eper
  • 1 tábla étbevonó
  • 1 zacskó háztartási keksz

Habzsák, csillagcső

Azért készítettem keksszel, mert ez bárhol beszerezhető. Az alapreceptet el lehet készíteni ostyalapon, de süthetünk hozzá piskótát is.

A jól behűtött tejszínhabot keményre verjük, majd az alaposan megmosott eperszemeket sajtreszelővel belereszeljük a habba. Erre azért van szükség, mert ha csak darabolnánk, a nagyobb darabok eltömítenék a csillagcsövet. Hűtőben minimum egy órán át hűtjük.

Közben felolvasztjuk a csokit vízfürdő felett. Vaj helyett most egy fél deci tejszínt adtam a csokihoz, hogy krémesebb legyen. A kekszek egyik oldalát belemártom a csokiba, majd egy tálcán sorakoztatom fel őket. Amíg letelik az egy óra, addig itt várják ki habkoronájukat.

Amint kellemesen összehaverkodtak a hűtőben az eper és a tejszín, habzsákot ragadok és a legnagyobb csillagcső formámat. Megtöltöm a krémmel és hajrá.

Jó étvágyat! 

Eper habcsók készítése - Kedvenc sütemények

Eper habcsók készítése – Kedvenc sütemények

Ha közben visszakötött a csoki, akkor melegítsünk rajta egy keveset. Ha nem elég folyós a csokink, akkor adhatunk hozzá tejszínt. Villa segítségével csoki csíkokat húzunk a habcsókokra, majd hűtőben tároljuk.

Eper habcsók recept - Kedvenc Sütemények

Eper habcsók recept – Kedvenc Sütemények

 

Köszönöm, hogy megosztod.