Pages Navigation Menu

Fokhagymás csicseriborsó friss mángolddal recept

Értem én a kérdést: honnan szerezzünk friss mángoldot? Hát telepítsünk a kertünkbe. Legnagyobb előnye, hogy nem igényel különösebb gondozást, és ha már egyszer elültettük, életünk végig nő nekünk. Megnyugtatás ul jelzem, hogy bébi spenót levelekből is tökéletes a recept. De ha már nekem terem, akkor minek vegyek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 5 dkg teavaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss mángold levelek /spenót
  • natúr görög joghurt

1.,Ez sem bonyolult, 10 perces vacsora! Csak azért jelzem, hogy van konzerv, mert egy magyar cég készíti. Egyébként hagyományosan van a piacon friss a legtöbb magárusnál. 2 óra áztatás után a duplájára dagad, majd levesben megfőzzük. Ez azt jelenti, hogy elég csak max. 10 dkg-át vennünk a családnak, különben ehetjük unalomig. Mivel a csirkével egyenlő arányban tartalmaz fehérjét, telíti az embert.
2.,Egy serpenyőben hevítsünk vajat, majd picit sózzuk meg. Jöhetnek a csicseriborsók, amire ráreszelünk egy gerezd fokhagymát. Ezután a mángold leveleket csak úgy dobáljuk rá. Hagyjuk, hogy megpuhuljanak, majd keverjük össze. Jöhet a friss, apróra vágott petrezselyem és a maradék fokhagyma reszelve. Gyorsan forgassuk össze, majd tálaljuk. Minden tányérra vagy tálkába tegyünk egy kupacot, és egy kanál görög joghurttal kínáljuk. Pompás!

Jó étvágyat! 

Fokhagymás csicseriborsó friss mángolddal recept - Húsmentes receptek

Fokhagymás csicseriborsó friss mángolddal recept – Húsmentes receptek

Köszönöm, hogy megosztod.