Pages Navigation Menu

Borsós csirkemell felvágott házilag

Megirigyelve a kézműves termelőket, én is valami sajátra vágytam, ami jobb, mint a bolti. Miért vásároljak meg olyasvalamit, amiben igen csak kérdéses a hús és a „kit tudja mi” aránya. Ne gondoljuk, hogy a 990.-/ Forint/kg-os csirkemell az tiszta csirkemell. Arra viszont mindenki mérget vehet, hogy az én 990.- Forintból készült felvágottam tiszta hús. Ráadásul ennyi alapanyagból 3 kis rúd is kijön.

1., A zöldborsót húslevesben néhány lestyán levéllel együtt megfőzzük.
2., A csirkét kis kockákra vágjuk, majd az aprítóban pépesre daráljuk. Alaposan befűszerezzük fokhagymaporral és összekeverjük a megfőtt zöldborsóval.

3., Az alaposan összedolgozott alapot 3 egyenlő részre osztjuk. Alufóliába csomagoljuk, mint egy nagy szaloncukrot és forrásban lévő vízben egy órán át főzzük.

Két réteg alufóliába csomagoljuk, nehogy a lyuk mentén a vízbe jusson a hús. Csomagoláskor alaposan nyomkodjuk össze jó ducira a csomagot, hogy ne legyen levegős. Miután beraktuk a vízbe, tegyünk rájuk valami súlyt, pl.: egy kisebb mérető fedőt vagy tányért. Így biztos a siker.

4., A kész felvágottat csomagoljuk ki, hűtsük le, majd 12 órán át hűtőben fólia alatt pihentessük.
5., Végezetül a vékonyan beolajozott rudakat beleforgatjuk az apróra vágott zöldfűszerekbe.

Ropogós kenyérre téve egy szelet finom sajttal és paprikával igazi élmény. És ami a lényeg, saját felvágottat készítettünk. Az alapot már ismerjük, és csak a fantáziánkra van bízva, hogy milyen ízesítésben készítjük el a következőt. Én már tudom.

Jó étvágyat! 

Zöldborsós csirkemell felvágott házilag - Csirkehús receptek

Zöldborsós csirkemell felvágott házilag – Csirkehús receptek

Köszönöm, hogy megosztod.