Pages Navigation Menu

Mustáros sütőtök krémleves kacsatepertővel

Mustáros sütőtök krémleves kacsatepertővel

Október végén szezonálisan sütőtök receptek kerülnek elő a könyvekből,  a netről.  Szeretem a krémleveseket, mert gyorsan elkészíthetőek, és végtelen számú variációk léteznek. A közelgő Márton nap miatt a kacsa már így is foglalkoztat, és most úgy gondoltam, hogy párosítom a kettőt. Lehetett volna egy grillezett kacsamellet mustáros sütőtök mártással tálalni, de zt a kedves olvasóimra bízom.

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 5 dl víz
  • 3-4 evőkanál magos mustár
  • Friss kacsatepertő
  • 2 dl hideg vízben oldott keményítő (1 ek)
  • 1 dl tejszín
  • só, pirított tökmag

1., A sütőtököt kevés vízben megfőztem, majd pépesítettem. Hideg vízben oldott keményítővel sűrítettem. Jobban szeretem a keményítőt, mint a lisztet. Egészségesebb és kezelhetőbb, mint a lisztes habarás. Ha már mindenképpen sűríteni kell, akkor használjuk bátran.

2., Forraljunk rajta egyet, majd tejszínnel tegyük krémessé, majd jöhet a magos mustár. Különleges, enyhén ecetes íze van, ami jól fog passzolni az édes sütőtökhöz. A kacsatepertő csak ráadás.

3., Ha minden kész, és ízlésünknek is megfelelő a mustáros sütőtök krémleves, akkor tálaljunk.

Ja igen a kacsatepertő. A kacsabőrét kis kockákra vágjuk, és lassan kisütjük, amig ropogós nem lesz. A ropogós betétek között nálam a magok is benne vannak a lehetőségekben. Feldobják a leveseket és színesebbé teszik őket, ha eddig csak tésztát, vagy rizst főztünk bele. A sütőtök levesbe a tökmag alapértelmezett hozzávaló.

Mustáros sütőtök krémleves kacsatepertővel - Tök receptek

Mustáros sütőtök krémleves kacsatepertővel – Tök receptek

 

 Keress további sütőtök recepteket a Tök receptek vagy az alábbi ajánlatok között. Oszd meg Facebookon, vagy Pineld!

468 ad
Köszönöm, hogy megosztod.