Pages Navigation Menu

Zöldfűszeres borjúragu leves recept

A hétvégén friss lestyánnal ajándékozott meg a kert. A jellegzetes levélzetű fűszernövény a Maggi keverékek alapfűszereként híresült el. Közkedvelt íz, ha levesről beszélünk. A frissen szedett lestyánból ízletes ragulevest készítettem, amiben omlós borjúhús és roppanós zöldségek találkoznak a helyes kis masnikkal. Kísérőként füstölt kolbászt tettem bele, de csak óvatosan, hogy ne legyen zsíros az étel.

Recept 2 személyre:

Babaséf

  • 30 dkg borjúcomb
  • 1 liter marhahúslé
  • 8 dkg füstölt kolbász
  • 2-3 db répa
  • 3 zellerszár
  • kb. 2 marék masnitészta
  • 1 maréknyi friss lestyánlevél
  • 1 maréknyi metélőhagyma-szár

Azt szoktam mondani, hogy egy raguleves akkor szép, ha minden hozzávaló egyforma méretűre van vágva. Az én szájízem szerint nem túl sok lé van rajta, így lehetősége van minden hozzávalónak megmutatnia magát. Ehhez a jó időzítés is fontos.

1.,Először vágjuk kisujjnyi darabokra (2x2cm-es kockákra) a borjúcombot és a kolbászt. A répát először hasábra vágjuk, majd kis 1×1 cm-es kockákra. A zellerszárat hasítsuk hosszában 2-3 darabba, és hasonlóan a répához 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
A húsléhez 1 liter vízben forraljunk fel 2 marhahúsleves kockát. Ezt készítsük be a lábas mellé.

2.,A lábasunkban kevés olajon fonnyasszuk meg a kolbászt, majd dobjuk rá a borjúcombot. Ne sózzuk meg, mert az lassítja a puhulást. Egyébként azért vágtuk ilyen kis darabokra, hogy a főzési idő még rövidebb legyen. Így energiát spórolunk és hamarabb is ehetünk!

3.,Ha jól átforgattuk a kolbászzsírban, akkor öntsük rá a marhahúslevet. Fedő alatt 50-60 percig, időnként megkeverve puhára főzzük.
Keveréshez nem fakanalat használtam, hanem egy zellerszárat.

4.,Közel a végéhez, vegyünk ki egy falatnyi húst és kóstoljuk meg, puha-e. Ha már nem sok hiányzik, akkor egy másik edényben főzzük meg a tésztát.

5.,Adjuk a borjúhoz az apróra vágott répát és a zellert. 5 percnyi párolás után zárjuk le, majd konyhai ollóval vágjuk bele a lestyánt és a metélőhagymát. A hagymából tegyünk el egy kicsit a díszítésnek. Keverjük a most már kitűnően fűszeres ragunkhoz a tésztát, és tálaljuk az ételt.

Jó étvágyat! 

Zöldfűszeres borjúragu leves recept - Marhahús receptek

Zöldfűszeres borjúragu leves recept – Marhahús receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.