Pages Navigation Menu

Zöldborsós omlett mozzarellával recept

Amikor megláttam a nagy kupac zöldborsót, azonnal vettem egy kilónyit, hogy ismét friss alapanyaggal dolgozhassak. Ahogy mászkáltam a boltban, beugrott a borsós omlett ötlete. Félpuhára főztem, hogy sütés közben nyerje el jellegzetes ízét. Az édeskés aromát egy kevés hagymával tettem izgalmasabbá.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 1 kg héjas zöldborsó
  • 5 tojás
  • 5 dkg reszelt edami sajt
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gömb mozzarella
  • tejföl
  • 1 fél csirkemell grillezve

1., Fejtsük ki a borsót. Semmi más vágyam nincs, minthogy a tv előtt borsót fejtsek. Emlékszem még gyerekkoromban édesanyám beállított 2 teli szatyor zöldbabbal. Az sem volt rossz élmény. Mindig csak egy keveset tettem magam elé, így olyan érzésem volt, hogy csak 20 dekát kell felvágni.

2., Tegyünk fel vizet forrni a borsónak, 2 evőkanál cukorral.

3., Készítsük el az omlett-alapunkat. Tojásonként egy csapott kanál lisztre lesz szükség. Adjuk hozzá a sajtot és reszeljük bele a hagymát.

4., Forrástól számítva 3 percig tartsuk a vízben a borsót, majd szűrjük le. Keverjük bele az omlettalapunkba.
Sütés

5., Ha sütéskor formát használunk, ahogy én is, ügyeljünk arra, hogy ne legyen tele. Inkább töltsük csak félig, és 10 másodperc sütés után már meg is fordíthatjuk. Így szép lesz, és ami a legfontosabb, nem ég meg.

6., Sütéskor tegyünk egy adag nyers omlettet a formába, majd a tetejére jöhet egy szelet mozzarella. Késsel vágjuk belül körbe a formát, lehetőleg gyorsan mozogjunk. Ha levált az omlett, fordítsuk meg. Jobban szeretem olvasztva, mint átsütve a mozzarellát, így a fordítás után leveszem a tűzről a serpenyőt. Az edény melege tökéletesen elég ahhoz, hogy finoman olvadt legyen. Lapáttal kicsit meg is nyomkodhatjuk, hogy az omlettünk teljes felületén szétterüljön az olvadt sajt.

Tálaláskor vékony szeletekre vágott grillcsirkével dúsíthatjuk az ételt, egy evőkanálnyi tejföl pedig igazán jó kísérője.

Jó étvágyat! 

Zöldborsós omlett mozzarellával recept - Zöldborsó receptek

Zöldborsós omlett mozzarellával recept – Zöldborsó receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.