Pages Navigation Menu

Zöldbab lazacban vörös áfonyás kakukkfüves parenyica mártogatóssal recept

Ez az étel igazi próbatétel az ízlelőbimbóknak. Szabadon engedtem 6 különböző ízt egy tányéron. Némelyik összeolvad a másikkal, de tudjuk, hogy ott van és részese ennek a körtáncnak. A lépések egyszerűek: vegyünk kézbe egy falatot, mártsuk bele vagy tegyünk rá egy keveset a mártásból és lassan, de óvatosan járjuk körbe az asztalt. Mi ez, ha nem szabadság?

Recept 2 személyre:

Babaséf

  • 10 dkg zöldbab
  • 15-20 dkg szeletelt füstölt lazac
  • 10 dkg parenyica
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 marék friss kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 1 tubus füstölt ízű sajtkrém

1., Pároló edényben forraljunk enyhén sós vizet és gőzöljük kb. 10 percig. Fontos, hogy ne főzzük agyon. Készíthetünk teát valódi teakeverékből és a kész italba áztassuk a zöldbabot. Én a csipketeára szavaztam.
Teával forrázott zöldbab

2., Daraboljuk fel a sajtot és az áfonyát. Egy kisméretű fazékba tegyük bele a tejfölt, a sajtkrémet és a feldarabolt hozzávalókat. Forraljuk fel, hogy elolvadjon a sajt. Ha ez megtörtént, akkor húzzuk le a tűzről és tépkedjük bele a friss kakukkfüvet.
olvadt parenyica vörös áfonyával és friss kakukkfűvel

3., Fektessük le a lazac szeletet és tegyük az egyik szélére 4-5 szál zöldbabot. Tekerjük fel és hasonlóan készítsük el a többi szeletet is.

4., A kész rolókat középen vágjuk ferdén ketté és tegyük egy tányérra. A mártogatósunkat mérjük át egy csészébe. A tetejét szórjuk meg darabolt áfonyával és kakukkfűvel.
Most már csak egy kanál kell és ehetünk. Nyaraláskor is elkészíthető és könnyű vacsora egy hűs tengerpart estén.
Lazac helyett bármilyen sonka elképzelhető.

Jó étvágyat!

Zöldbab lazacban vörös áfonyás kakukkfüves parenyica mártogatóssal recept - Zöldbab receptek

Zöldbab lazacban vörös áfonyás kakukkfüves parenyica mártogatóssal recept – Zöldbab receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.