Pages Navigation Menu

Vizes piskóta recept

Vizes piskóta recept

Gyorsan, könnyen elkészíthető: ahány tojásból készítjük, annyi evőkanál vízzel és tojásonként 5 dkg porcukorral keverjük ki a sárgákat, jó habosra, majd tovább keverve kanalanként beleszórunk tojásonként 4 dkg lisztet. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Babaséf

Ha nincs mérleg ez segíthet:

1 púpozott evőkanál porcukor = 2 dkg

1 púpozott evőkanál liszt = 2 dkg

A piskótát papírral bélelt vagy kikent és liszttel beszórt tepsiben, formában sütjük, de csak az alját kenjük ki, az oldalát nem, akkor a közepe nem púposodik fel. Sütéshez felforrósítjuk a sütőt és amikor a tepsit betesszük, nem szabad az ajtaját kinyitni, legalább 10 percig. Sütés ideje: kb. 180 fokon 25-30 perc. Ha megsült, nyitott ajtónál még 5 percig hagyjuk a sütőben lassan kihűlni, így nem esik össze a piskótánk!

Jó étvágyat!

Vizes piskóta recept - Kedvenc Sütemény

Vizes piskóta recept – Kedvenc Sütemény

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.