Pages Navigation Menu

Vaddisznó ragu benne főtt kukoricával recept

Kuc-kuc, röf-röf! Adjunk már egy kis kukoricát a disznyónak!
Ez volt az alapgondolat! Honnan jött elő, ne kérdezze senki. Főzzünk úgy vadragut, hogy benne főzzük meg a kukoricát. Rossz nem lehet.

Vörösboros vaddisznó pörkölt bennefőtt kukoricával – Boar stew with red wine and cooked corn from Stiller Tamás Schefponthu on Vimeo.

Babaséf

  • 1,5 kg vegyes hús (karaj és tarja)
  • 4 szelet mangalica szalonna
  • 1 üveg Cabernet Franc
  • 1 kávéskanál boróka
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 5 zsálya levél
  • 2 rozmaring ága
  • 4 darab babérlevél
  • maréknyi kakukkfű
  • 2-3 cső kukorica
  • Kalocsai édes pirospaprika
  • 8-10 szem koktél paradicsom

A szalonnát irdaljuk be, majd lassan olvasszuk ki a zsírját. Pirítsuk meg a száraz fűszereket.
A vaddisznó karaj és a tarja vékonyabb a sertésétől. Színe szép, élénkvörös, de soványabb. Ennél az ételnél csak felszeleteltem a húsokat, és nagyban dobtam a szalonnára. Mindkét oldalát 2-2 percig pirítottam, majd felöntöttem borral, és bele kerültek a zöldfűszerek. 4 órán keresztül nagyon kis lángon főztem, míg szét nem omlott a hús. Ezek után alaposan megpaprikáztam, és a paradicsomok is a helyükre kerültek.
Közben a kukoricát hajában megfőztem, majd félkész állapotban a gazdag szaftba tettem. További 20-30 percig főztem, hogy a szaft sűrű a kukorica puha legyen.

Tunkolásra fel!
Jó étvágyat!

Vaddisznó ragu benne főtt kukoricával recept - Vadhús receptek

Vaddisznó ragu benne főtt kukoricával recept – Vadhús receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.