Pages Navigation Menu

Töltött paprika recept – Újratöltve

A Betyár batyunál már említettem, hogy folyamatosan foglalkoztat a tradicionális ízek újraértelmezése. Mai alanyom a Töltött paprika. Mivel is állunk szemben? Rizses húsos töltelék TV paprikában, főtt burgonyával és paradicsomszósszal. Szétszedtem elemeire és újra összeraktam, hogy egy teljesen új megközelítésből tálaljam a régi ízeket.  Azt hiszem, jól sikerült!

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 8 db piros édes paprika
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 30 dkg főznivaló burgonya
  • 30 dkg hámozott paradicsom
  • 12 dkg rizs
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 kvk koriander
  • 0,5 dl 20%-os tejföl

1., Főzzük meg a rizst. A burgonyát hámozzuk meg, és daraboljuk kisméretű kockákra. Kevés vízben főzzük meg, amit sóval és korianderrel ízesítsünk.

2., Az előre meghámozott paradicsomot kockázzuk fel. A húst olajon pirítsuk meg.

3., Amíg elkészülnek a hozzávalók, vágjuk apóra a petrezselymet.

4., Ha a rizs már megfőtt, tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a húst és a petrezselymet. Keverjük jól össze és sózzuk meg, ha sótlannak találjuk.

5., A főtt burgonyából kis tejföllel csináljunk híg pürét és adjuk hozzá a paradicsomot. Ha van otthon botmixer, akkor pillanatok alatt elkészülhetünk.

6., A paprikát csumázzuk és magozzuk ki, majd a hegyes végébe vágjunk egy „X”-et.

7., Töltsük meg a paprikákat. A továbbiakban fontos, hogy nem főzzük meg a paprikákat, hanem csak gőzöljük. Ha van erre alkalmas edény, akkor abban, ha nincs, akkor egy lábasba tegyünk annyi vizet, ami félig lepi el a paprikákat. Gőz fölött 8, vízben 6 percig hőkezeljük. Így ropogós és üde ízük lesz. Ennyi. A ropogós paprikában ott a húsos töltelék és – egy teljesen új megközelítésben – a paradicsom és a burgonya is a tányérra került.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.