Pages Navigation Menu

Tökmagos puffancs füstölt harcsás ordakrémmel recept

a_harcsa_szponzor

A tökmag köztudottan jó hatással van a prosztatára és immunerősítő hatása is van. 8-10 pirított szem elfogyasztásával elejét vehetjük a bajoknak. Magas fehérje és zsírtartalma mellett alacsony a szénhidrát tartalma (3 g/100g). Kiemelten magas a magnézium tartalma (95mg/100g). A hidegen sajtolt olaj E vitamin tartalma korlátozza a gyulladásos mechanizmusok okozta spontán vetélések lehetőségét. Az F vitamin komplexnek a magzati idegrendszer kialakulásában van alapvető szerepe. A hidegen sajtolt olajat igyekezzünk „hideg” ételekhez használni.

Én, Lux Ádám, Gaskó Balázs, Katus Attila Az utolsó puffanccsal!

Én, Lux Ádám, Gaskó Balázs, Katus Attila Az utolsó puffanccsal!

24 db puffancs:

Babaséf

  • 500 gramm alacsony szénhidrát tartalmú liszt
  • 3,5 dl kézmeleg víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kvk porcukor
  • 2 kvk parajdi só
  • 25 dkg tökmag
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • 3 tojás sárgája

Krémhez:

  • 20 dkg friss orda
  • 10 dkg füstölt szarvasi afrikai harcsa
  • snidling
  • alacsony zsírtartalmú sajtkrém

1., Hevítsük elő a sütőt 220°C fokra. A vízben keverjük el a porcukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amint felfutott, keverjük el benne a sót és az olajakat. Dolgozzuk ki a tésztát, majd nyújtsuk ki. Kenjük meg tojással és szórjuk meg tökmaggal. Szaggassuk ki keksz méretű puffancsokra, majd süssük 10-15 percig.
2., Az ordát kanállal alaposan simítsuk krém állagúra, majd adjuk hozzá a snidlinget, az apróra vágott halhúst, végül a sajtkrémet.

Jó étvágyat!

Tökmagos puffancs füstölt harcsás ordakrémmel recept - Péksütemények, Kenyerek

Tökmagos puffancs füstölt harcsás ordakrémmel recept – Péksütemények, Kenyerek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.