Pages Navigation Menu

Tojásos csicseriborsó bazsalikommal recept

Egy húsmentes fogás, ami nem nehezít el. A csicseriborsó tényleg elérhető, ha máshogy nem is, de konzervet mindenhol találsz. A bazsalikom illata és íze rendkívül élénkítő, talán kicsit bódító is. Mire, hanem erre van szükség, amikor közös főzés lesz a konyhában.

 Hozzávalók 2 személyre:

Babaséf

  • 10 dkg csicseriborsó (lehet konzerv)
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál méz
  • Bazsalikom (friss és szárított)
  • 5 dkg bébi spenót
  • 1 db makréla konzerv
  • Szerecsendió (frissen reszelt)

1., A felvert tojást keverjétek össze mézzel, frissen reszelt szerecsendióval, szárított bazsalikommal és némi sóval.

2., A csicseriborsó tökéletes húspótlék. Pontosan annyi kalóriát és fehérjét tartalmaz, mint a hús, de könnyebb megemészteni. Mint a legtöbb hüvelyes növényt, áztatni kell, míg a duplájára nem dagad. Ezután kockából készített levesben főzzétek meg (ne vízben!), míg meg nem puhul. Íze édeskés és nagyon sokszínűen lehet fűszerezni. Ha az áztatást el akarjátok kerülni, akkor vegyetek konzervet.

3., Egy kisebb serpenyőben vagy wokban hevítsetek kevés olíva olajat. Pár másodpercig pirítsátok át a csicseriborsót, majd öntsétek rá a mézes bazsalikomos tojásos keveréket. Keverjétek össze, mint egy rántottát. A sütés pillanatok alatt lezajlik, ezért csak annyi ideig hagyjátok a láng fölött, amíg a tojás körbe nem fogja a borsószemeket.

Tálaláskor halmozzatok a tányérra egy marék mosott bébi spenótot. Erre 2-3 evőkanál csicseriborsót, majd tépjetek rá friss bazsalikomleveleket. Végül pár darab lecsöpögtetett makréla díszíti meg.

Jó étvágyat! 

Tojásos csicseriborsó bazsalikommal recept - Húsmentes receptek

Tojásos csicseriborsó bazsalikommal recept – Húsmentes receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.