Pages Navigation Menu

Tavaszi újhagymás salátás fatányéros recept

Sok minden került a kosárba így május elején: saláta, retek, újhagyma. Pár kiegészítő és fenséges lakomát csaphatunk a kertben, vagy egy piknik alkalmával. Kinek mi tetszik! Néhány érdekességgel szolgál ez az étel is. A sonkába tekert hagyma, a pirított saláta szív morzsával és kolbásszal nekem új. Ötletnek jó volt, és tessék az életben is megállja a helyét.

SAMSUNG CSC

4 személyre:

Babaséf

  • 0,5 kg sertés karaj
  • 8 szál újhagyma
  • 4 db hónapos retek
  • 8 szelet fekete erdei sonka (vagy bacon)
  • 1 fej saláta
  • 10 dkg gomba
  • 4 zsálya levél
  • Csokor petrezselyem
  • Zsemlemorzsa, kolbász (pár karika)
  • Olíva olaj

Szerintem kár pontokba szedni, mert ez az étel maga a szabadság. A húst vágjuk nagyujjnyi darabokra. A gombát, a saláta szívet (a közepét) és a retket negyedeljük. Először pirítsuk át a húst, hogy finom alapja legyen a zöldség sütésnek. Egy kicsi pörzs mindkét oldalán aztán mehet is a sonkába tekert hagyma, és minden mellé, ami kell. A hagyma nagyon szereti a zsályát, ezért most is elsődleges szerepet kap. Pár forgatás, hogy a tavaszi frissesség ott tomboljon a tányéron. A morzsát és a kolbászt külön is összepiríthatjuk a serpenyő két oldalán, ha már minden kikerült belőle. És még edényt sem használtunk többet. Azért ez szimpatikus nem?

Jó étvágyat!

Tavaszi újhagymás salátás fatányéros recept - Saját Magyaros recept

Tavaszi újhagymás salátás fatányéros recept – Saját Magyaros recept

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.