Pages Navigation Menu

Sztíviás céklás almás pite recept

samsung okos sütő banner

Mi lehet egészségesebb, ha már olajat sem kell használni a sütéshez? Ha már cukrot sem egy süteményhez! Az ősz hangulatát idézi ez a céklás-almás pite, amit sztíviával édesítettünk. Garantáltan elfogy minden morzsája, még azok is megnyalják a tíz ujjukat, akik éppen diétáznak.

Az okos sütőtálcához (35 cm átmérőjű):

Babaséf

  • 300 gramm liszt
  • 150 gramm margarin
  • 6 evőkanál langyos víz
  • 1 nagyobb fej cékla
  • 6-8 darab alma
  • 6-8 darab sztívia levél
  • 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • Őrölt fahéj

1., Hámozzuk meg az almát és a céklát. Reszeljük le egy szitába, majd az egészhez adjuk hozzá az apróra vágott sztívia leveleket és a vaníliás cukrot. Amíg a sütőbe nem kerül, csepegtessük le egy tálba a tölteléket.

2., A margarint egy műanyag tálba téve 1 percre tegyük az okos sütőbe, és mikrohullámmal olvasszuk meg. Öntsük a kimért liszthez, majd jöhet a 6 evőkanál víz. Gyúrjuk jól össze, majd béleljük ki a sütőtálcát a tésztával.
3., Tegyük a tésztát a sütőbe és melegítsük elő a sütőt 200°C fokra. Nyomjuk meg kétszer a hőmérő ikonnal jelzett gombot, majd a „200” felirat megjelenése után a START gombot.

4., Amikor az okos sütő jelzett, vegyük ki a tálcát egy kesztyűvel. Nyomkodjuk ki a töltelékünkből a folyadékot, és rendezzük el a tésztán.

5., A sütő 10 percig tartaná a hőmérsékletet, de most állítsuk le a készenlétet. Tegyük a félkész pitét a sütőbe. Nyomjuk meg a légkeveréses gombot egyszer, majd a főszabályzóval állítsuk az órát 20 percre, végül nyomjuk meg a START gombot.

A forró piténket fahéjas tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal kínáljuk.

Jó étvágyat!

Sztíviás céklás almás pite recept - Kedvenc Sütemények

Sztíviás céklás almás pite recept – Kedvenc Sütemények

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.