Pages Navigation Menu

Szomolyai fekete cseresznye desszert recept

15 perces desszert! Most sóhajtanak fel a hölgy olvasók, hogy végre nem csak piskóta sütésből áll egy desszert. Egyébként is az már sütemény készítés. Szerintem a desszert az legyen gyors. Mindenki azt szeretné, ha ez így is menne. – Hé nincs itthon valami desszert? És tényleg van egy kis lekvár, tejszín meg kakaós keksz. Mert ehhez csak ennyi kell.

Az első réteg!

Az első réteg!

Vigyázat becsapós!

Babaséf

2-3 adagra:

  • Szomolyai fekete cseresznye lekvár (amennyi van)
  • Kakaós keksz (Győri Jó reggelt)
  • 2,5 dl habtejszín

Azért becsapós, mert én csinálok rendszeresen saját lekvárt, ami rendkívül egyedi. De nyugodtan használhatunk más cseresznye vagy meggy lekvárt is. Ha szeretjük a házit, akkor úgy sem kínai, „konzervízű” –ből csináljuk.
De mit is pontosan?

A tejszínt laza habbá verjük. Inkább pudingosa krémes legyen, ne betonhab. 1-1 evőkanállal a pohár aljára teszünk, majd morzsolunk rá kekszet. aztán lekvárt, és rétegezünk, amíg valami el nem fogy.
Ennyi!

Nagyon jó étvágyat!

Szomolyai fekete cseresznye desszert recept - Kedvenc Sütemények

Szomolyai fekete cseresznye desszert recept – Kedvenc Sütemények

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.