Pages Navigation Menu

Szarvasi afrikai harcsa Wellington módra

A Wellington móddal leggyakrabban a bélszín ételek között találkozunk. Omlós tésztába sütve, gomba péppel, tojással és pecsenye lével kínálva. Jó lenne időnként fellapozni a régi szakácskönyveket és kipróbálni ezeket a módokat. Milyen jó a példa, hogy nem kell bélszínt vennünk a Wellingtonhoz, meg lehet ezt csinálni afrikai harcsából is.

1 db szarvasi afrikai harcsa
1 db leveles tészta
500 gramm csiperke gomba
6 szelet Fekete-erdő sonka
3 maréknyi friss spenót levél
1 egész ananász
Kakukkfű
Rózsabors
Olíva olaj, vaj
1 tojás

A harcsát süssük elő. A gombát vágjuk apróra, majd kakukkfűvel pároljuk meg. Aprító gépben pépesítsük.
A spenót leveleket pár másodpercre dobjuk egy kevés vajra.

Babaséf

A leveles tésztát hajtsuk ki, és a közepére ágyazzunk meg a spenót levelek felével a harcsának. Fedjük le a sonka szeletekkel, és kanalazzunk rá a gombapép felét, majd fektessük rá az elősütött halat. Ezután a gombapép másik fele, és ezzel együtt fedjük be a sonkával. Végül a maradék spenót levelek, aztán az egészre hajtsuk rá a leveles tészta széleit. Fordítsuk a hajtásra a batyut, majd kenjük meg tojással. 200°C-on 20 percig süssük.

Daraboljuk fel a friss ananászt, majd vajon rózsaborssal fűszerezve fél-fél percig süssük a szeletek vagy csíkok oldalait.

Szarvasi afrikai harcsa Wellington módra - Afrikai harcsa receptek

Szarvasi afrikai harcsa Wellington módra – Afrikai harcsa receptek

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.