Pages Navigation Menu

Számadó Juhászné leves recept

Ha egy főzőiskolában lennénk, megkérdezném, ki ismeri a Számadó Juhászné levest. Azt hiszem 10-ből 1 jelentkezőt látnék összesen. A lényege, hogy a kockára vágott ürühúst pörkölt alapon megfőzzük, majd felengedve csipetkét főzünk bele, tejföllel és friss kaporral tálaljuk. Az én nyári verziómon a kertből szedett karalábé és a friss borsó biztosan sokat fog dobni.

Hozzávalók:

Babaséf

  • 3 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál Édes Anna
  • 2 kávéskanál Erős Pista
  • 1 egész csirkemell
  • 1 fej karalábé
  • 25 dkg zöldborsó
  • 15 dkg fussili tészta
  • Fél liter tejföl
  • 1 marék kapor
  • 4 liter csirkeleves

1.,A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a paprikákat. Kevés csirkelevessel felengedve megfőzzük.

2.,Korábban már említettem, hogy akár gulyás-, akár ragulevesről legyen szó, minden hozzávalót egyforma méretűre kell vágni. Ebben az esetben 1×1 cm-es kockákra vágjuk a húst és a karalábét. Így a kanalunkba mindenből jut. Ne készítsünk olyan összetett vagy raguleveseket, melyek elfogyasztása során a hozzávalókhoz nem tudunk egy kanállal hozzájutni. Sokkal ízletesebb az étel és jobb az élmény, ha minden íz egy falatban koncentrálódik.

3.,A csirkekockát beletesszük az alapunkba. Lefedve 5 perc főzés után hozzáadjuk a karalábét és a zöldborsót. Közepes lángon addig főzzük, míg a karalábé félig meg nem puhul. Ekkor ugyanis jöhet a tejföl, ami ha egyszer rottyant az egésszel, követi a fussili tészta. Kóstoljuk meg a levest és ha az ízvilágunk még sót kíván, adjunk hozzá.

4.,Amint a tészta is megfőtt, készen is vagyunk. Azért szeretem, ha sok hozzávaló kerül egy levesbe, mert egyrészt megtanuljuk, mit mikor adjunk a leveshez, a másik, hogy az egyes ízek kellemes élményt nyújtanak, amikor egy falatban egyesülnek.

Tálaláskor egy kanál tejföllel és vágott kaporral tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Számadó Juhászné leves recept - Zöldborsó receptek

Számadó Juhászné leves recept – Zöldborsó receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.