Pages Navigation Menu

Sütőtökös zeller krémleves cékla chipsszel recept

Egy kicsit felturbóztam ezt a levest, hogy érdekesebb újabb és szerethetőbb legyen! Nem hagyományos lisztes habarással sűrítettem hanem csak tejföllel így sokkal könnyebb és kellemesebb levest kaptam és persze liszt érzékenyek is bátran ehetik.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 1 nagyobb zeller (min 30 dkg)
  • 1 kisebb sütőtök (vagy egy kisebb darab min. 15 dkg)
  • 1 db cékla (kb 10 dkg)
  • 3,5 liter húsleves (kockából)
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 %-os tejföl

1.,Az elkészítés nem sokban különbözik a hagyományos zellerkrémlevestől, csupán annyiban, hogy apró kockára vágott sütőtököt főzünk bele betétként. Extraként pedig vékonyra szeletelt céklát sütunk meg chipsnek, ami szintén a leves betétje lesz. Igen, nem viccelek, úgy sütöttem meg, mint a burgonya chipset, bő olajban. Sokkal finomabb lesz, és még az is szívesebben eszi meg, aki korábban (mint én) nem szerette a céklát.

Fontos, hogy nem lisztes habarást tettem az ételbe, így lisztérzékenyek is ehetik. Helyette kevés lében főztem meg az apró kockára vágott zellert. Egyrészt gyorsabban megfő, másrészt mikor megfőtt, botmixerrel pépesítettem, és csak annyi húslével öntöttem fel, hogy ne legyen főzelék. Utána tejföllel dúsítottam. Így egészségesebb.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.