Pages Navigation Menu

Sütőtökös csipkelekváros bukta recept

Izzik az országút széle a rengeteg csipkétől. Tavaly volt szerencsém csipkelekvárt főzni, és idén is szívesen mennék újra. Ilyenkor jókat beszélgetünk, iszogatunk, és vigyázó szemek kíséretében halkan rotyog a hecsedli a katlan fölött. Az üvegezés után lassan kortyolgatjuk a kotyogós kávét. Időnként fel-felnevetünk egy jó viccen, és közben az őszi melengető napsugaraktól megbarnult levelek hosszú vakációra indulnak. Egyenesen az ölembe.

20-25 darabhoz

Babaséf

  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 40 dkg sült sütőtök
  • 6 evőkanál csipkelekvár
  • 2 dl langyos tej

1., Az élesztőt 1 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral futtassuk fel. A lisztet a maradék cukorral, a futtatott élesztővel és egy tojással összekeverjük. Ha dagasztás közben keménynek érezzük a tésztát, mint egy linzer tésztát, akkor egy marék tejjel folytassuk a dagasztást. A végére egy érintésre kellemesen puha tésztát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarva kelesszük a duplájára.

2., Nyújtsuk ki fél centiméter vastag négyzet alakú lapra. Késsel vágjunk egyforma, tenyérnyi négyzet alakú lapokat. A sült sütőtökről húzzuk le a héját, villával pépesítsük, majd keverjük össze a lekvárral. Tegyünk minden lap közepére egy evőkanálnyi tölteléket. Hajtsuk félbe, majd a két szélét tűrjük alá, hogy kis párnákat kapjunk.

bukta teszta lekvar

3., Tejfölös tojássárgájával megkenve 180°C-on 25 percig süssük. Amint kihűltek, szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat!

Sütőtökös csipkelekváros bukta recept - Régi Magyar desszertek

Sütőtökös csipkelekváros bukta recept – Régi Magyar desszertek

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.