Pages Navigation Menu

Sült szójás harcsa kocka szezámban tormás mentás retek salátával

a_harcsa_szponzor

Különleges és egészséges fogás. Egészséges, mert a hal rengeteg Omega zsírsavat tartalmaz, ami a szívbarát táplálkozás elengedhetetlen része. Tartalmaz könnyed rostot, ami segíti az emésztést és vitaminokkal is ellát. A búzacsíra rákmegelőző hatása dobogós és nélkülözhetetlen a mai táplálkozásból. Különleges, mert a pirított szezámmag íze szinte mindenkinek bejön. A frissítő menta olyan egyedivé teszi az ízeket, mint amilyen a Ti estétek lesz.

Hozzávalók:

Babaséf

  • 1 fél szarvasi afrikai harcsa filéje
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 5 dkg szezámmag
  • 1 kisebb jégcsap retek
  • 1 kicsi cserép menta
  • 2 kávéskanál majonézes torma
  • 2 kávéskanál búzacsíra

1., Az afrikai harcsát kockázzátok fel 4×4 cm-es méretűre. Locsoljatok rá szójaszószt és hagyjátok, hogy beszívja.

2., Hámozzátok meg, majd nagylyukú reszelőn reszeljétek le a jégcsap retket és ízesítsétek sok mentával és némi majonézes tormával. Pár csepp citrom még izgalmasabbá teszi.

3., Serpenyőben pirítsátok meg a szezámmagot. Egy másik nagyobb serpenyőben kevés olajon és vajon süssétek meg a harcsát. Ne süssétek túl, 2 perc is elég neki, majd forgassátok a pirított szezámmagba.

Tálaláskor egy kanál mentás reteksalátára tegyetek egy kocka halat  és egy kevés búzacsírát.

 Jó étvágyat!

Sült szójás harcsa kocka szezámban tormás-mentás retek salátával recept - Afrikai Harcsa receptek

Sült szójás harcsa kocka szezámban tormás-mentás retek salátával recept – Afrikai Harcsa receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.