Pages Navigation Menu

Sült gombaleves receptem

Szeretjük! A gombaleves olyan, mint egy szaftos csirkecomb. Vagy akár egy egyszerű túrós palacsinta. Vagy akár egy kiadós paprikás krumpli. Semmivel sem összetéveszthető, krémes, ropogós gombaszeleteivel energiát ad. A meleg csészével jól esik a pokrócba csavarodni, és lassan elkanalazni ezt a remek kis levest.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 0,5 kg barna csiperke (Korona Gomba)
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 liter zöldségleves (kockából)

1., Szeleteljük fel a gombát, egy-két marékkal tegyünk félre a tálaláshoz, a többit vajon pároljuk meg. Fűszerezzük friss kakukkfűvel.

2., Öntsük fel zöldséglevessel és 2 dl tejszínnel. A kockából készült zöldségleves jobb, mint a natúr csapvíz.

3., Készítsünk lisztes habarást a 2 dl tejfölből és a 2 evőkanál lisztből. Hígítsuk fel némi levessel a keveréket, majd szűrön át öntsük a leveshez. Forraljunk rajta egyet, és kész is. Ízlés szerint sózzuk.

4., Serpenyőben hevítsünk egy kávéskanálnyi olajat. Pirítsuk meg a félretett gombát kevés só és kakukkfű társaságában.
Tálaláskor a kész gombaleves közepére tegyünk 2 evőkanál tejfölt, majd szórjuk meg a pirított kakukkfüves gomba szeletekkel.

A jó gombalevesben a gomba ropogós és nincs túlfőzve. A karakteres ízt a pirított gomba csak fokozza.
A sűrítés másik módszere, ha párolás közben megszórjuk liszttel a gombát, felöntjük tejszínnel, majd addig hígítjuk zöldséglevessel, amilyen sűrűségre vágyunk.

Jó étvágyat!

Sült gombaleves receptem - Gomba receptek

Sült gombaleves receptem – Gomba receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.