Pages Navigation Menu

Stefánia vagdalt afrikai harcsából

a_harcsa_szponzor

 

Újragondolt magyaros ételeim között most egy régi kedvencet vettem elő. Gyerekkoromban sokszor csinált édesanyám Stefániát francia salátával. De le merem fogadni, hogy az egész ország így ette. A recept sokszor teljesen egyedi volt, a háziakra jellemzően hol kolbászhúsos, hol tipikus fasírt massza. Most szarvasi afrikai harcsából készítettem el az én receptemet.

Hozzávalók egy Stefánia rúdhoz

  • 1 kg szarvasi afrikai harcsa filé
  • 4 db keményre főtt tojás
  • 3 evőkanál nyers darált paprika (Édes Anna)
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg császárszalonna

1., Először daráljuk le az afrikai harcsa filét.

Babaséf

2., Majd a szalonnát vágjuk kockákra és serpenyőben kezdjük el lassan melegíteni. Közben vágjuk össze a hagymát apróra. Amikor a szalonna zsírján már lehet sütni, dobjuk rá a hagymát. Nem kell pirítani, kb. egy percig közepes hőmérsékleten melegítsük őket össze.

3., Ha kihűlt, adjuk a darált afrikai harcsához. Keverjük össze az Édes Annával és az apróra vágott petrezselyemmel.

4., Hevítsük elő a sütőt 180 fokra. A massza egyik felét tegyük sütőpapírozott tepsire és formáljunk belőle csónakot. Ültessük bele a 4 pucolt keményre főtt tojást úgy, hogy egy centi távolság legyen köztük. Most a massza másik felével fedjük be és formáljuk meg a Stefánia rudat. Enyhén olajos kézzel könnyebb szép egyenletesre formázni, és még azt is érezzük, hogy hol több a massza, hol kevesebb.

5., Sütés előtt klasszikus módon, házilag darált kenyérrel szórjuk meg. A forró sütőben 25 percig süssük, majd hagyjuk bent kihűlni.

 

Házi tartármártás

A házi tartármártásnak a jó majonéz az alapja. Egyből nem érdemes csinálni, úgyhogy két hideg nyers tojás és két deci hideg étolaj kell. Gépi habverős keverés mellett, szépen lassan, hajszálvékony sugárban adjuk hozzá az olajat. Figyeljünk oda, hogy ne váljon el az olaj a tojástól. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor tojássárgáját kell hozzákeverni.

A kész majonézhez adjunk fehérborsot, sót és némi citromlevet. Utóbbi a tartármártásba kell inkább. Tojásonként 1 deci tejfölt adjunk hozzá. Most jöhet némi mustár. A fő karaktert a porcukor és citromlé aránya adja. Aki szeret limonádézni, annak viszonylag könnyű dolga van. Ennyi mennyiséghez rendszerint 3 kávéskanál porcukrot és legalább ennyi citromlevet adok hozzá. Ha sikerült pont elérni az édes-savanyú határt, akkor kész. Lefedve mehet a hűtőbe egy éjszakára.

Mi egy régi kedvencet készítettünk belőle, francia salátát.

stefánia vagdalt afrikai harcsából

Stefánia vagdalt afrikai harcsából

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.