Pages Navigation Menu

Spárga Görög módra recept

Könnyű vacsora, nyári estékre, egy kis zöldség sosem árt! Görög módra egy kis varázslatot belecsempészve a spárga ízébe!

Hozzávalók: 

Babaséf

  • ½ köteg fehér spárga
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 marék friss bazsalikom
  • Görög fűszerkeverék

1.,A spárgákat zöldséghámozóval megpucoljuk, majd enyhén sós forrásban lévő vízben vagy húslevesben megfőzzük. Én úgy szeretem a spárgát, ha az íze és a tartása megmarad. Ezért javaslom, hogy 2-3 perc főzés után grilltűvel szúrjuk meg egyszer a spárga tövénél. Ha elég puhának érezzük, akkor vegyük is ki őket.

2.,Már régóta a fűszereim éke egy eredeti görög fűszerkeverék. Ebben szárított ánizs, paprika, koriander, mustármag, kömény, újhagyma és fahéj található. Van egy érzésem, hogy majdnem egyedül vagyok ezzel a keverékkel, de ha nem állunk neki összeállítani, akkor használjunk gyros vagy görög jellegű fűszerkeveréket.

3.,Teflon serpenyőben fél deci olíva olajat hevítünk, amiben az alaposan befűszerezett spárgákat átpirítjuk. Nem sütjük agyon, csak kellemes fűszeres pörzsöt adunk neki.

Tálaláskor a spárgára friss bazsalikom ágyat készítünk, amire feta sajt párnákat teszünk.

Jó étvágyat! 

Spárga Görög módra recept - Spárga receptek

Spárga Görög módra recept – Spárga receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.