Pages Navigation Menu

Savanyúság receptem

Mivel a kertemben már csak lebzselnek a paradicsomok, gyorsan üvegbe zártam őket. Egy régi jó családi receptem küldöm, ha egy unalmas szombat délutánt valami hasznossal szeretnénk eltölteni. Már akinek van ilyen…

Hozzávalók 5 kg zöld paradicsomhoz (vagy zöldséghez):

Babaséf

  • 3 liter víz
  • 2 evőkanál só
  • 4 evőkanál cukor
  • Fél kávéskanál köménymag
  • Fél kávéskanál feketebors
  • Fél kávéskanál koriander
  • Fél kávéskanál mustármag
  • Késhegynyi Nátrium-benzoát
  • 6 dl 10%-os ecet
  • 2 fej hagyma
  • Friss kapor
  • Babérlevél

1., Forraljuk fel a vizet a hozzávalókkal a nátrium benzoátig bezárólag. Ez utóbbit csak akkor adjuk hozzá, ha a víz már felforrt és lehúztuk a tűzről.

2., Amíg kihűl, vágjuk durvára a hagymát és cikkekre a paradicsomot. Tegyünk az üveg aljára friss kaprot. Fontos, hogy az üveg alján legyen! Ha a tetejére tennénk, a kupak alatt megbújó levegőtől megpenészedne, és hiába dolgoztunk. Ha édesebbre csináljuk, egy kis chilitől még finomabb lesz.

3., Ha az alaplé kihűlt, adjuk hozzá az ecetet. Öntsük fel az üvegeket teljesen a szájáig, majd zárjuk le őket. 3 hét múlva pattintsuk fel és élvezzük művünket.

Savanyítani gombát, erdei gombát, káposztát, alma paprikát, uborkát, de még szilvát és karfiolt is lehet. Vagy mixelve mindent.

Jó étvágyat! 

Savanyúság receptem - Zöldség receptek

Savanyúság receptem – Zöldség receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.