Pages Navigation Menu

Sajtos tarja szelet Schef burgonyával recept

Alapjában véve ez nem egy nehéz étel, mert egy sütőben (csőben) sült köretünk van, amit egy sajtkrémmel érlelt hússal fogunk tálalni kint a kertben.

Közben megmutatom, hogy kell kis szeletből nagyot -nyitott szeletet – csinálni.

Babaséf

Hozzávalók két személyre:

  •  fejenként 15-17 dkg sertés tarja
  •  5-6 db burgonya
  •  2-3 fej lilahagyma
  •  1,5 liter marha vagy sertés húslé
  •  2 tojás
  •  1 tubus sajtkrém (ne light)
  •  Zsemlemorzsa, só, fehérbors

A húslevet már oda is rakhatjuk rotyogni egy fazékban.

Fentebb már említettem a nagy szeletet. Ha akarjuk, ha nem elfogy a hús, és a végén egy nagyobb darab marad. Fogjuk le határozottan vágjuk be félig, és fektessük ki. Vágjuk tovább, hogy a hús teljesen kisimuljon a deszkára. Fontos, hogy egy szelet legyen belőle, és ne két kicsi, tehát figyeljünk nehogy kettévágjuk. Ezt a „vég” szeletet, sokkal jobban klopfoljuk ki. A képen a kezemnél lévő rész még mindig vastag, akkor fordítsuk meg az előbbi vágással lefelé, és ezt a részt is vágjuk be, vagyis ketté. Gyakorlatilag egy “N” betűre hasonlító szeletet kapunk.

1.,Kenjük be a tarját sajtkrémmel, és míg a köret el nem készül, fólia alatt tegyük a hűtőbe. Csak addig, és ne több órán át, mert só tartalma miatt megszívhatja a húst.

 2.,A zöldség tisztításra rendszeresített körömkefével mossuk meg a burgonyákat. Mérete nem lényeges, mert karikára fogjuk vágni. A meghámozott lilahagymát negyedeljük fel, és két csipet sóval, borssal verjük fel a két (smiley) tojást.

3.,Egy tepsit olajozzunk ki, és rakjuk bele a burgonyát, meg a hagymát. Öntsük rá a tojást, és szórjuk meg zsemlemorzsával.Az egészet kesztyűben forgassuk jól át, hogy mindenhova jusson tojás.

4.,150 fokra előmelegített sütőben, felső sütés módban kb.:40 perc alatt elkészül.25 perc után forgassuk át, és ha még nyersnek (a kanálon kopogósnak) érezzük a burgonyát, akkor emelhetünk a hőfokon. Sütők között nagy különbségek lehetnek.

5.,Egy serpenyőben melegítsünk 1 dl olajat közepes (!) lángon. Ha mindkét oldalán már kétszer-kétszer feküdt 2-2 percig, akkor adjunk hozzá 2 merőkanálnyi húslevet és pároljuk meg – alacsonyabb hőn – a szeleteket. Ha veszít a levéből akkor pótoljuk vissza, és ezt mind addig végezzük, míg a köret el nem készül.

Ha minden kész, akkor szolgáljuk fel a kertben.

A köret bármelyik húshoz remek párosítás, szárnyasokhoz, zsírosabb halakhoz, vadakhoz is ajánlom. Természetesen azzal a feltétellel, hogy a nevét mindig kimondják. Pont, pont, pont hús Schef burgonyával. Előre is köszönöm.

Alapjában véve ez nem egy nehéz étel, mert egy sütőben (csőben) sült köretünk van, amit egy sajtkrémmel érlelt hússal fogunk tálalni kint a kertben.

Közben megmutatom, hogy kell kis szeletből nagyot csinálni.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.